Diumenge, 26 de setembre de 2021 - Edició 1158
La República

Mig miler de persones troben feina el 2020 amb l’acompanyament de Càritas

ACN Barcelona.-Mig miler de persones van trobar feina el 2020 a través del programa Feina amb Cor de Càritas. “Tot i les dificultats viscudes durant el 2020, hi ha dades […]

Avatar
Agències 10/02/2021

ACN Barcelona.-Mig miler de persones van trobar feina el 2020 a través del programa Feina amb Cor de Càritas. “Tot i les dificultats viscudes durant el 2020, hi ha dades per l’esperança”, ha afirmat la responsable del programa de Formació i Inserció Laboral de Càritas Barcelona, Desirée Garcia. Més de la meitat dels contractes que es van fer van ser a jornada completa i els sectors amb més persones inserides són els de manteniment, neteja i consergeria (24%) i el sanitari i de serveis socials (22%). Un 57% de les persones inserides eren dones i el 66% tenien estudis secundaris, de batxillerat o universitaris. Des de la posada en marxa del programa el 2013, gairebé 8.000 persones han passat pel programa i el 70% han trobat feina.

El programa ofereix acompanyament durant sis mesos i es donen les eines per saber buscar feina. Garcia s’ha mostrat conscient que 500 insercions “són una gota enmig del desert” però ha assegurat que es continuarà treballant en aquesta línia. Segons dades de l’entitat, el 53% de les persones en edat laboral que vien en llars ateses per ells no té feina, 13 punts percentuals més que abans de la pandèmia. A més, un 17% de les famílies ateses se sustenten gràcies a l’economia informal. En total, 7.600 persones ateses per Càritas viuen en llars sense cap ingrés, el doble que abans de l’inici de la pandèmia. L’entitat ha demanat impulsar canvis estructurals i promoure la creació de llocs de treball en sectors innovadors, de cures a les persones, sanitari i altres sectors respectuosos amb el medi ambient. A més, reclama polítiques actives d’ocupació focalitzades en els col·lectius més vulnerables i aprofundir en la col·laboració entre administracions i organitzacions.