Dimecres, 22 de març de 2023 - Edició 1700
La República

Mig miler de persones clamen pel feminisme a Tarragona: “Volem ser lliures, encara queda molt per fer”

ACN Tarragona – Mig miler de persones s’han manifestat aquest dimecres al vespre a Tarragona per reivindicar la lluita feminista en el Dia Internacional de les Dones. La marxa ha […]

Agències 08/03/2023

ACN Tarragona – Mig miler de persones s’han manifestat aquest dimecres al vespre a Tarragona per reivindicar la lluita feminista en el Dia Internacional de les Dones. La marxa ha arrencat a la Imperial Tàrraco i ha recorregut els carrers del centre de la ciutat fins a la plaça de la Font. Les manifestants han clamat proclames en contra el patriarcat i a favor feminisme. “Volem ser lliures, encara queda molt per fer”, ha afirmat la Samira, una de les participants. Els convocants de la protesta, la Federació de Dones de Catalunya per la Igualtat, han assegurat que l’han organitzat per “sumar” i perquè les dones “alcin la veu” per assolir la igualtat. Des de la Plataforma 8-M del Camp han lamentat que hagin organitzat una acció alternativa a la del matí.

“Som aquí per reclamar els drets de la dona, sembla que els tenim, però no, queda molta lluita”, han expressat la Samira i la Saioa, dues joves que han participat en la manifestació. Elles asseguren que en molts aspectes de les seves vides, com en els estudis, a la feina, en l’àmbit de la sexualitat o en les relacions entre els homes i les dones, queda camí per recórrer.

Comparteix opinió la Raquel González, que ha lamentat que pateix micromasclismes constantment en el seu dia a dia. “La lluita feminista és des que neixes, som feministes pel que ens ha tocat viure, hem de lluitar per assolir la igualtat, que els homes i les dones siguin igual, tant en la compensació salarial, laboral i conciliació familiar”, ha manifestat.

Totes tres manifestants han opinat que la nova llei del ‘només sí és sí’ té aspectes que s’han de modificar, però consideren que és necessària. “S’ha de posar el consentiment com a primera condició, però s’ha de fer bé, tenint en compte a les víctimes i als col·lectius de les dones, no és una llei dolenta, amb tot té problemes que s’han de solucionar i acceptar que no està ben feta”, ha subratllat la Samira.

Per la Patrícia Felipe és una tradició participar en les mobilitzacions del 8-M. Des de fa anys que hi participa perquè sosté que és un dia de lluita per compartir amb la resta de dones. “Tinc filles i m’agrada compartir el dia amb elles i que sàpiguen la importància d’estar aquí”, ha remarcat. Per ella, la clau per avançar és que les dones se sentin poderoses: “Cal un canvi de mentalitat, no que els homes ens vegin com a iguals, sinó que nosaltres ens veiem importants i poderoses, quan nosaltres ho aconseguim sentir, tot començarà a canviar”.

<strong>”Hem de sumar, som totes”</strong>

La capçalera de la manifestació, amb el lema ‘El 8-M i tots els dies, juntes a la lluita feminista’ ha arrencat des de la plaça Imperial Tàrraco. La marxa ha recorregut els carrers del centre de la ciutat, passant per la Rambla, fins a la plaça de la font, on s’ha llegit un manifest que ha tancat l’acció. Durant el recorregut, els manifestants han proclamat consignes feministes, com ara ‘no és una festa, sinó una protesta’ i ‘no és no, la resta és violació’, entre altres.

La portaveu de la Federació de Dones de Catalunya per la Igualtat, Dolors Vera, ha explicat que ella ha participat de la manifestació unitària, organitzada Plataforma 8-M del Camp, que s’ha celebrat aquest dimecres al matí. Tot i això, ha fugit de posicionar-se sobre el fet que el seu col·lectiu hagi organitzat una segona protesta. “Hem de sumar, som totes”, ha tancat.