Edició 1769

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 30 de maig del 2023
Edició 1769

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 30 de maig del 2023

Mig centenar de tractors participen en una marxa lenta a Cervera per exigir ajuts per als pagesos cerealistes de secà

|

- Publicitat -

ACN Cervera – Mig centenar tractors han participat aquest dijous en una marxa lenta a la Segarra per reclamar al Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural un ajut directe per als productors cerealistes de secà que en la darrera campanya van perdre bona part de la producció degut a la sequera, les gelades de l’abril i la calor del maig del 2022. Unió de Pagesos, convocants de la protesta, critiquen la inacció del Departament i afirmen que hi ha explotacions que l’any passat van tenir unes pèrdues de fins al 80%. La tractorada ha col·lapsat durant una hora la rotonda d’accés a l’A-2 de Cervera i ha continuat per l’L-311 fins a Tarroja de Segarra, coincidint amb l’operació sortida de Setmana Santa a les carreteres.

Des d’Unió de Pagesos, convocants de la tractorada, xifren en 180 milions d’euros les pèrdues econòmiques del sector cerealístic en la darrera campanya degut a danys climàtics. El responsable d’Herbacis del sindicat agrari, Santi Caudevilla, ha explicat que el sector ha patit una “davallada d’ingressos mai vista i pèrdues milionàries”, que han arribat fins al 80% en algunes explotacions.

Publicitat

Davant d’això, exigeixen a l’Administració una ajut de 100 euros per hectàrea per compensar aquestes pèrdues com la que ja s’ha concedit als sectors de la fruita dolça i l’ametlla. Des del sindicat, però, critiquen la inacció d’Acció Climàtica i diuen que no fan cas a les seves reivindicacions. “Fa temps que estem batallant però els hi entra per una orella i els hi surt per l’altra, i un perd la paciència i diu, potser que fem una acció amb més contundència”, ha indicat Josep Guitart, agricultor del Bages.

La marxa lenta, que ha aplegat un centenar de persones i una cinquantena de tractors, ha començat cap a dos quarts de cinc de la tarda i ha col·lapsat durant una hora tots els accessos i sortides de la rotonda que hi ha sobre l’autovia A-2 al seu pas per la capital de la Segarra. I cap a tres quarts de sis de la tarda, els participants han transcorregut més de 6 quilòmetres per l’L-311 direcció a Ponts fins arribar a la rotonda de Tarroja de Segarra, on els tractors han girat cua i han desfet el recorregut fins tornar al punt de sortida. La protesta s’ha fet en plena operació sortida de Setmana Santa a les carreteres.

Abans de la marxa lenta, Unió de Pagesos ha celebrat una assemblea del sector d’Herbacis i un dinar a la zona esportiva de la capital de la Segarra.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Subscriu-te al nostre butlletí

Editorial

Opinió