Dilluns, 8 de març de 2021 - Edició 956
La República

Microteatre Barcelona es troba en una situació econòmica “complicada” i engega un Verkami per “salvar l’espai”

ACN Barcelona.-La franquícia Microteatre Barcelona posarà en marxa els propers dies una campanya de finançament col·lectiu a través de la plataforma Verkami per “salvar l’espai”. “Abans fèiem 40 passis al […]

Avatar
Agències 26/01/2021

ACN Barcelona.-La franquícia Microteatre Barcelona posarà en marxa els propers dies una campanya de finançament col·lectiu a través de la plataforma Verkami per “salvar l’espai”. “Abans fèiem 40 passis al dia, mentre que ara tenim una única sala fent 4 passis”, ha explicat la gerent de l’espai, Libertad Ribera, en declaracions a l’ACN. La sala ha hagut de replantejar el format, que ara no és “ni sostenible ni segur”, i dilluns vinent començarà a fer reformes per instal·lar unes mampares entre l’escenari i el públic, que permetin recuperar certa normalitat del funcionament. “Si el Verkami i les sales amb mampares no funcionen tenim clar que en els pròxims mesos, abans de l’estiu, haurem de tancar definitivament”, ha alertat Ribera.

“Podem treballar amb un 10% de les condicions amb què treballàvem abans i, per tant, els ingressos que tenim també estan al 10%”, ha assegurat la gerent. Amb tot, la situació “és molt precària” perquè generen “pocs ingressos” i els hi costa omplir les funcions. A més, una part de l’activitat de la franquícia és gràcies al bar, que també ha patit les restriccions. Pel que fa al Verkami, la sala l’iniciarà amb el repte d’aconseguir 10.000 euros. La gerent ha avançat que també faran diverses actuacions solidaries, entre les que hi haurà monòlegs de José Corbacho o un concert de Roc Puig. Reformes a l’espaiCom la resta de teatres, la sala es va veure obligada a tancar fins al juny i, de fet, no va ser fins a l’agost que va tornar a programar obres, encara que pocs dies a la setmana. Ara bé, amb les restriccions d’aforament era “inviable”. Per això van fer reformes per convertir les cinc petites sales en un únic espai més gran amb capacitat per a una vintena de persones i on poder garantir les distàncies de seguretat. Tot i això, amb aquestes reformes la gerent ha admès que el teatre que s’oferia “era molt pobre pel públic”. Per això ara instal·laran mampares per separar l’escenari de les cadires i la previsió és que l’espai reformat s’obri al públic l’11 de febrer. Pagaments pendents a companyiesA les xarxes socials diversos actors han acusat al Microteatre de tenir pagaments pendents per obres fetes durant el desembre del 2019. Sobre això, la gerent ha defensat que a l’hora de signar els contractes ja s’hi estableix que el pagament és al cap de noranta dies i, per tant, en el cas de les obres fetes el desembre del 2019 el cobrament havia de fer-se el 30 de març, quan el teatre ja estava tancat per la pandèmia. De fet, Microteatre té deutes amb una vintena de companyies, les que van actuar a la sala entre desembre de 2019 i març de 2020. La gerent ha reconegut que aquestes companyies tan sols han rebut un 25% del que haurien d’haver cobrat. Malgrat tot, l’empresa confia en “reactivar-se o com a bar o com a sala” per poder generar i ingressos i saldar el deute. Pel que fa a ajudes, Ribera ha apuntat que han rebut un 15% del que van demanar. Tot i això, ha reconegut que estan a l’espera de la resolució d’algunes sol·licituds.