Dijous, 6 d'octubre de 2022 - Edició 1533
La República

Metges de Catalunya veu “indignant” el pla d’estiu de Salut per reforçar les plantilles sanitàries

ACN Barcelona.-Metges de Catalunya (MC) s’ha mostrat aquest dimecres “sorprès” i “indignat” pel pla d’estiu anunciat pel Departament d’Estiu, amb la previsió de mantenir oberts el 90% dels recursos estructurals. […]

Agències 23/06/2021

ACN Barcelona.-Metges de Catalunya (MC) s’ha mostrat aquest dimecres “sorprès” i “indignat” pel pla d’estiu anunciat pel Departament d’Estiu, amb la previsió de mantenir oberts el 90% dels recursos estructurals. Per al sindicat, la fórmula proposada pels responsables sanitaris recau, una vegada més, en el sobreesforç dels professionals i l’increment de la sobrecàrrega de treball amb hores extres. MC considera “vergonyós” que Salut “se’n renti les mans” i es “resigni” davant la manca crònica de personal, “carregant sobre les espatlles dels professionals les deficiències del sistema i desistint de promoure millores laborals i professionals que evitin la fuga de facultatius i atreguin el talent de fora”.

En aquest sentit, l’organització adverteix que les plantilles estan “completament exhaustes”, tant des del punt de vista físic com psíquic, després de l’increment descomunal de l’activitat assistencial derivada de la pandèmia i de l’escassetat de recursos humans que arrossega la sanitat catalana des de fa més d’una dècada. A més, ha augurat un augment “preocupant” de les desercions i baixes laborals entre el personal mèdic per ansietat, depressió o estrès posttraumàtic si l’administració no hi posa remei “immediatament”.