Diumenge, 26 de març de 2023 - Edició 1704
La República

Metges de Catalunya reclama millores de sou per als residents “de totes les especialitats”

ACN Barcelona – Metges de Catalunya (MC) ha reclamat que la millora de sous anunciada pel Departament de Salut per a l’especialitat de medicina familiar i comunitària (MFiC) es faci […]

Agències 31/03/2022

ACN Barcelona – Metges de Catalunya (MC) ha reclamat que la millora de sous anunciada pel Departament de Salut per a l’especialitat de medicina familiar i comunitària (MFiC) es faci extensiva a totes les especialitats perquè els Metges Interns Residents (MIR) “deixin de ser mileuristes”. Amb tot, el sindicat mèdic ha celebrat la iniciativa, així com que el Departament de Salut “hagi reaccionat davant l’evidència” del “dèficit” de facultatius d’atenció primària i la “manca d’interès” dels professionals per la sanitat pública catalana. Segons el sindicat, mentre l’any 2010 hi havia 6.669 metges al primer nivell assistencial, el 2021 eren 6.164, tot i el reforç extraordinari fet amb motiu de la pandèmia.

“Les condicions laborals i retributives de l’atenció primària són un fre per a la contractació i formació de nous facultatius”, ha afirmat MC, que denuncia, entre els motius de la “pèrdua de prestigi”, la sobrecàrrega assistencial dels professionals, la jornada ordinària treball dels residents catalans, “que fan dues hores diàries més que en altres comunitats”, i les baixes retribucions.

Finalment, MC recorda que “hi ha més especialitats deficitàries” i que “la captació i retenció del talent mèdic és urgent per millorar la qualitat assistencial i garantir el relleu generacional del personal facultatiu”.