Divendres, 17 de setembre de 2021 - Edició 1149
La República

Més d’un miler de persones assisteixen a les projeccions en sales de cinema en la 1a edició del Lleida Visual Art

ACN Lleida.-Diumenge va cloure la primera edició Visual Art-Festival Internacional de Cinema de Lleida. Durant deu dies, s’han projectat a l’Screenbox de Lleida 47 llargmetratges i 109 curtmetratges que formaven […]

Avatar
Agències 14/12/2020

ACN Lleida.-Diumenge va cloure la primera edició Visual Art-Festival Internacional de Cinema de Lleida. Durant deu dies, s’han projectat a l’Screenbox de Lleida 47 llargmetratges i 109 curtmetratges que formaven les tres grans seccions del certamen (Cinema del Món, Cinefutur i Som Cinema) i que han portat a prop de 1.000 espectadors a les sales d’aquest cinema. Per arribar a un públic més ampli i facilitar l’accés a la programació atesa la situació sociosanitària, el festival s’ha celebrat també en format virtual, posant a disposició del públic una selecció de 22 llargmetratges i 110 curtmetratges. Fins ara, aquesta modalitat acumula 330 visualitzacions. El festival en línia es podrà recuperar fins el 20 de desembre a la sala 11 dels cinemes Screenbox.

Entre les pel·lícules guanyadores del palmarès d’enguany destaquen títols rellevants com ara ‘The Father’, de Florian Zeller i protagonitzada per Anthony Hopkins i ‘La dona Il·legal’, de Ramon Térmens, guanyadora del millor llargmetratge Som Cinema amb premi de 5.000 euros atorgat per l’Institut d’Estudis Ilerdencs (IEI) i la Diputació de Lleida. Tot i que el festival s’ha dut a terme sense activitats presencials més enllà de les projeccions als cinemes, s’han lliurat premis d’honor a Jaume Balagueró i Juan Mariné, entre d’altres. El regidor de Ciutat i Cultura de la Paeria, Jaume Rutllant, ha valorat molt positivament la primera edició d’un certamen que s’ha dut a terme “en un context extremadament complex”. Una edició que “ha comptat amb una programació d’un nivell artístic elevadíssim en totes les seves seccions”, ha destacat. Així mateix, Rutllant ha volgut agrair especialment “la complicitat de les sales de cinema de la ciutat, també els esforços d’aquells que finalment no han pogut ser-hi presents aquest cop, però amb els quals es compta per a les properes edicions”. Rutllant ha posat de relleu “l’excel·lent treball de l’equip de professionals que l’ha fet possible, adaptant amb agilitat el format del festival a les circumstàncies canviants”. Però sobretot ha fet un reconeixement a tots els espectadors que han assistit a les projeccions, “demostrant el seu amor al cinema i el seu compromís amb la cultura”. “El Lleida Visual Art ha nascut i el farem créixer amb el vostre suport”, ha assenyalat.Per la seva part, el director del certamen, Santi Lapeira, ha subratllat “la bona acollida de la programació i la complicitat amb els autors que han confiat en el festival per presentar el seus treballs”. També ha agraït als espectadors, “perquè per als autors és molt important que les seves obres es puguin veure a les sales de cinema, el lloc per on van ser concebudes”, ha dit.L’Ajuntament de Lleida ha organitzat el Visual Art-Festival Internacional de Cinema de Lleida, amb el suport de la Diputació de Lleida i de l’IEI i amb la col·laboració d’ScreenBox Lleida.