Dilluns, 27 de setembre de 2021 - Edició 1159
La República

Més d’un centenar de persones es concentren a Montcada contra els atacs LGTBI-fòbics

ACN Montcada i Reixac.-Més d’un centenar de persones s’han concentrat aquest dimecres al vespre a Montcada i Reixac (Vallès Occidental) per denunciar els darrers casos d’agressions de caràcter LGTBIfòbic. El […]

Avatar
Agències 15/09/2021

ACN Montcada i Reixac.-Més d’un centenar de persones s’han concentrat aquest dimecres al vespre a Montcada i Reixac (Vallès Occidental) per denunciar els darrers casos d’agressions de caràcter LGTBIfòbic. El darrer cas es va registrar el passat 6 de setembre a la localitat vallesana, quan el periodista Pere Mercader va denunciar haver estat insultat quan tornava a casa de matinada i va passar per davant d’un grup de joves, que el van increpar verbalment i el van amenaçar amb expressions com “et rebentarem”. Per aquest motiu va traslladar la situació, que assegura que li va generar por perquè anava sol, a l’Observatori contra l’Homofòbia.

Com a senyal de rebuig, la taula d’entitats de Montcada i Reixac ha convocat la concentració d’aquest dimecres com a resposta a l’agressió, una cita a la qual s’hi ha sumat l’Observatori. Segons dades de l’òrgan, aquest any s’han registrat 196 incidències per LGTBI-fòbia a Catalunya, i alerta d’un increment del 36,01% d’incidències per violències i discriminacions en comparació a l’any 2020.