Diumenge, 25 de juliol de 2021 - Edició 1095
La República

Més d’un centenar de llibreries de 40 municipis participaran aquest dijous al Llibrestiu

ACN Barcelona.-Més d’un centenar de llibreries de 40 municipis de Catalunya participaran aquest dijous a la primera edició del Llibrestiu, la “festa literària” que ha organitzat la Cambra del Llibre […]

Avatar
Agències 13/07/2021

ACN Barcelona.-Més d’un centenar de llibreries de 40 municipis de Catalunya participaran aquest dijous a la primera edició del Llibrestiu, la “festa literària” que ha organitzat la Cambra del Llibre de Catalunya per “desestacionalitzar” el sector. Entre presentacions de llibres, col·loquis, tallers i signatures, la iniciativa ha organitzat més de 300 activitats durant el capvespre. A Barcelona hi participaran 54 llibreries, més de la meitat de les que hi ha a la ciutat, i les activitats acabaran a les 10 de la nit. En el cas de Girona, la proposta es concentrarà a la plaça de la Independència i s’allargarà fins a les 11 de la nit. Amb tot, la jornada vol reivindicar el vincle entre els lectors i les llibreries de proximitat.

Des de la Cambra del Llibre han remarcat que la proposta és “completament diferent” respecte al Sant Jordi d’estiu, malgrat que la iniciativa neix arran de l’experiència del 23 de juliol de l’any passat. En aquesta línia, el president de la Cambra del Llibre de Catalunya, Patrici Tixis, ha explicat que el Llibrestiu té com a objectiu “mantenir la connexió entre el lector i la llibreria de proximitat”. “Les llibreries són més que una botiga que ven llibres, són un agent cultural”, ha dit. Les propostes del Llibrestiu són diferents en funció del territori. Així, als municipis amb menys quantitat de llibreries, aquestes s’han agrupat per fer una proposta conjunta. És el cas, per exemple, de Girona o Vic. De fet, a Girona també s’ha fixat la novel·la negra com a eix temàtic de la jornada. Durant la tarda hi haurà parades a la plaça de la Independència i diferents activitats. Per accedir al recinte hi haurà control d’aforament per tal de complir amb les restriccions de la pandèmia. A Barcelona, en canvi, la jornada es preveu més descentralitzada. La cinquantena de llibreries participants han organitzat activitats majoritàriament al seu recinte o bé en espais pròxims. Així, es pretén que la gent “descobreixi” que hi ha llibreries de proximitat “més enllà dels eixos habituals”. A més, el secretari tècnic del Gremi de Llibreters de Catalunya, Marià Marin, ha assegurat que d’aquesta manera s’eviten concentracions de gent en un mateix espai.Totes les activitats programades per la jornada es poden consultar a la pàgina web del Gremi de Llibreters. Segons han explicat des de l’organització, hi ha actes que requereixen inscripció prèvia i, de fet, ja n’hi ha alguns amb les entrades exhaurides. La majoria d’activitats són de franc. A més, les llibreries també instal·laran parades de llibres al carrer i organitzaran signatures amb diferents autors. Amb tot, el sector s’ha mostrat satisfet amb la xifra de llibreries que s’han adherit a la proposta, més d’un terç del total que hi ha a Catalunya. Així mateix, han assegurat que la idea és que el Llibrestiu tingui continuïtat en els pròxims anys. “La voluntat és que a mitjà termini acabi sent una data en el calendari de tots”, ha apuntat Tixis.