Diumenge, 20 de juny de 2021 - Edició 1060
La República

Més de la meitat dels projectes subvencionats per l’ICEC durant els últims tres anys han estat liderats per dones

ACN Barcelona.-Més de la meitat de les produccions audiovisuals subvencionades per l’Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC) durant els últims tres anys han estat liderats per dones. Segons dades […]

Avatar
Agències 07/03/2021

ACN Barcelona.-Més de la meitat de les produccions audiovisuals subvencionades per l’Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC) durant els últims tres anys han estat liderats per dones. Segons dades publicades aquest diumenge per l’ICEC, el 54,8% del finançament concedit entre 2017 i 2019 va anar destinat a projectes amb lideratge femení. Per altra banda, les produccions dirigides per dones van representar el 52,5% dels projectes seleccionats. Únicament el 2019, les dones van rebre el 78% de les dotacions econòmiques i van liderar el 62,3% dels projectes subvencionats. Per l’ICEC, la presència femenina en el sector “es consolida” i assegura que seguirà creixent en tasques del procés de producció audiovisual, on encara estan infrarepresentades.

En general, a gairebé totes les línies de suport a la producció s’observa un predomini de dones ocupant el càrrec de productores executives per damunt de les directores o guionistes. La presència femenina destaca sobretot en les línies de suport a la producció de llargmetratges cinematogràfics (un 91% dels projectes subvencionats estaven liderats per dones), seguit dels curtmetratges (71%) i dels projectes d’animació (50%).