Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

Més de la meitat dels espanyols creuen que el tret més distintiu de l’administració pública del país és la “lentitud”

|

- Publicitat -

ACN Brussel·les – Més de la meitat dels espanyols (55%) creuen que el tret més característic de l’administració pública del país és la “lentitud”. Així ho indica Eurobaròmetre publicat aquest divendres per la Comissió Europea, que en la seva última edició recull l’opinió dels ciutadans sobre l’organització del funcionariat. L’enquesta també revela que els ciutadans consideren que l’administració és “complexa i onerosa” i que existeix una “manca de transparència” considerable a l’Estat. En aquest sentit, Espanya obté una pitjor puntuació respecte a la mitjana europea, ja que a la resta d’estats membres el percentatge d’habitants que qualifiquen la seva administració de “lenta” és del 47%.

A banda de la poca velocitat de resposta, l’enquesta també posa de manifest la necessitat que té l’Estat d’incrementar la confiança dels ciutadans vers l’administració. Per aconseguir-ho, els espanyols creuen que el govern hauria de ser més transparent sobre les seves decisions i l’ús dels diners públic (ho indica un 57%), reduir la burocràcia (55%) i simplificar les interaccions entre les parts (35%).

Publicitat

De fet, la interacció és una altra de les qüestions que més preocupa a la Comissió Europea. En relació amb aquesta qüestió, l’Eurobaròmetre ha preguntat als ciutadans què podria fer l’administració per aconseguir un diàleg més fluid amb la ciutadania. A l’Estat, un 64% apunten que la solució passaria per impulsar més canals de contacte directe amb l’administració i elevant el nombre d’atencions presencials, un 54% demana informació més clara sobre procediments i serveis i un 35% exigeix l’ús d’interfícies que sigui més agradables per als usuaris.

Pel que fa als diferents sectors, dos de cada tres espanyols (67%) consideren que la salut pública és l’àrea on calen més millores, seguit de l’educació (55%), la protecció social i l’habitatge (43%) i l’ocupació (36%).

Sota aquest escenari, la meitat dels enquestats a l’Estat demanen a la Unió Europea que impulsi iniciatives encaminades a compartir bones pràctiques d’administracions d’altres estats, aporti noves idees i ofereixi més ajudes a l’hora de fer front a crisis com la pandèmia o desastres naturals.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Opinió