Dilluns, 21 de juny de 2021 - Edició 1061
La República

Més de la meitat de negocis de la restauració de Barcelona preveu acomiadaments i quatre de cada deu estudien tancar

ACN Barcelona.-Un 56% dels restauradors de Barcelona preveu que hauran d’acomiadar part dels seus treballadors per ajustar-se a la càrrega de feina actual arran de la covid-19 i perquè el […]

Avatar
Agències 30/07/2020

ACN Barcelona.-Un 56% dels restauradors de Barcelona preveu que hauran d’acomiadar part dels seus treballadors per ajustar-se a la càrrega de feina actual arran de la covid-19 i perquè el seu negoci continuï sent viable, segons una enquesta del Gremi de Restauració després del confinament i coincidint amb l’inici de la reactivació econòmica. Una altra de les dades destacades de l’estudi és que el 38% dels enquestats estan estudiant tancar el negoci. “Els ERTO poden fer-nos pensar que el cop no ha estat tan surt i portar-nos a una falsa sensació de complaença: l’enfonsament de la restauració avança a passos de gegant i obligarà totes les administracions a adoptar noves mesures excepcionals”, assegura el director del Gremi, Roger Pallarols.

Altres conclusions de l’enquesta són que el 54% dels entrevistats opina que els administracions no són conscients de la gravetat de les conseqüències derivades de la crisi sanitària i cap preveu una evolució molt bona en els sis mesos posteriors a la reobertura, mentre que un 4,5% creu que li anirà bé i un 73% calcula que malament o molt malament.D’altra banda, dels agremiats, un 80,5% és arrendatari del local on té el seu negoci i nou de cada deu diu que s’ha posat en contacte amb el propietari per renegociar les condicions en els mesos que el restaurant o bar ha estat tancat. D’aquests, només un 37% ha pogut arribar a un acord, mentre que en el 63% dels casos no ha estat possible. En la majoria de casos, un 38%, el propietari ha demanat l’abonament del lloguer més endavant davant un 23,6% que ha exigit el pagament “com sempre” prop d’un 15% una part ara i l’altra més endavant. Per als que han arribat un acord, en un 71% la propietat ha accedit reduir l’import del lloguer i un 18,3% l’ha perdonat. A més, nou de cada deu enquestats es mostren partidaris que les administracions intervinguin el preu del lloguer perquè sigui coherent amb l’actual context.L’enquesta s’ha elaborat a partir de 200 entrevistes telefòniques realitzades a restauradors de la ciutat de Barcelona entre el 22 de juny i el 17 de juliol. La segona part dels resultats es donarà a conèixer durant els propers dies.