Diumenge, 2 d'octubre de 2022 - Edició 1529
La República

Més de la meitat de les confiscacions de cocaïna que es fan a la UE són a Espanya

ACN Brussel·les – Espanya és l’estat de la Unió Europea (UE) amb més confiscacions de cocaïna. El nombre d’intervencions d’aquesta droga a l’Estat suposa el 54,7% del total a la […]

Agències 14/06/2022

ACN Brussel·les – Espanya és l’estat de la Unió Europea (UE) amb més confiscacions de cocaïna. El nombre d’intervencions d’aquesta droga a l’Estat suposa el 54,7% del total a la UE amb 35.240 operacions. Amb tot, segons un informe de l’Observatori Europeu de la Droga i les Toxicomanies (EMCDDA, per les seves sigles en anglès), els quilograms totals confiscats a l’Estat només representen el 17,4% del total de la UE, amb Bèlgica i els Països Baixos on més quilograms de cocaïna s’han intervingut. Espanya sí que és el país de la UE on més plantes de cànnabis s’han confiscat amb gairebé un milió i mig, un 52% del total al bloc comunitari.

En el cas de l’heroïna, Espanya també és el país de la UE amb més intervencions amb 6.769, però no el que més quilograms ha confiscat. A l’Estat només s’han confiscat 173 quilograms d’heroïna, molt lluny dels Països Baixos que lideren la llista amb 1.326 quilograms.

El mateix passa amb les amfetamines: Espanya també és el país amb més intervencions, però no el que més quilograms ha confiscat. Itàlia lidera la llista amb 14.257 quilograms d’amfetamines confiscades, mentre la xifra és de 723 a l’Estat.

Segons l’informe de l’agència europea, 83,4 milions de persones a la UE declaren haver consumit drogues il·legals algun cop. El cànnabis és la més consumida: 22 milions d’adults europeus reconeixen haver-ho fet en l’últim any. Després del cànnabis, els estimulants són la segona droga més consumida a la UE.