Dimecres, 22 de setembre de 2021 - Edició 1154
La República

Més de 8.500 persones aprenen català en línia durant el mes de març

ACN Barcelona.-Més de 8.500 persones han entrat al curs en línia de català ‘Parla.cat’ durant el mes de març i han fet activitats al portal homònim amb la modalitat gratuïta […]

Avatar
Agències 02/04/2020

ACN Barcelona.-Més de 8.500 persones han entrat al curs en línia de català ‘Parla.cat’ durant el mes de març i han fet activitats al portal homònim amb la modalitat gratuïta sense tutoria. La crisi sanitària ha fet interrompre els cursos tutoritzats pel Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL), però el departament de Cultura ha mantingut tant aquesta plataforma com ‘Aulamestra.cat’ – perquè docents i aprenents puguin crear i trobar materials didàctics- per aquells que volen formar-s’hi de manera autodidacta. D’altra banda, a la pàgina ‘Llengua catalana’ de la Generalitat hi ha recursos per aprendre aranès, l’occità a l’Aran, i al vocabulari bàsic de la llengua de signes catalana, dies de forma no tutoritzada i gratuïta aquests dies.

Política Lingüística continua, doncs, oferint serveis i recursos perquè tothom pugui aprendre, practicar i promoure el català des de casa, mentre dura el període d’emergència sanitària provocada per la covid-19. Així doncs, les persones que volen aprendre català ho poden fer amb els cursos en línia del portal ‘Parla.cat’, que continuen oberts en tots els nivells en la modalitat lliure. També segueix operativa la plataforma ‘Aula mestra’ perquè docents i aprenents puguin crear i trobar materials didàctics. Per aprendre ortografia hi ha disponibles els ‘dictats en línia’, textos atractius que són autocorrectius i que estan estructurats en els nivells elemental, intermedi, suficiència i superior. Les parelles del Voluntariat per la llengua poden continuar mantenint les trobades per videoconferència amb la modalitat del VxL Virtual.Més de 300.000 inscripcions al ‘Parla.cat’El portal Parla.cat, que va fer deu anys el 2018, és un espai virtual d’aprenentatge que posa a l’abast de tothom materials didàctics per aprendre la llengua catalana. El ventall de cursos que es poden seguir van des del nivell bàsic de català fins al de suficiència i estan plantejats perquè, en un context normal, es puguin fer tant en modalitat lliure com amb tutoria.L’any 2019, es van inscriure a la plataforma més de 30.000 usuaris nous, uns 82 usuaris cada dia de mitjana, i en total, des del 2008 —any de posada en marxa del portal— i fins al 2019, el Parla.cat suma 309.183 inscripcions de persones d’arreu del món. Quant a ‘Aula Mestra’, acumula 28.246 inscripcions des del 2012, de les quals més de 4.500 són nous usuaris inscrits el 2019. Els cursos que s’hi ofereixen són de tots els nivells, des de l’A1 fins al C2, i també s’hi poden trobar cursos de llenguatge d’especialitat.