Diumenge, 26 de març de 2023 - Edició 1704
La República

Més de 7.000 persones donen suport a Laura Borràs en un manifest que defensa la seva “honorabilitat”

ACN Barcelona – Més de 7.000 persones han signat un manifest en suport a la presidenta del Parlament, Laura Borràs. El text, impulsat pel ‘Grup de suport a Laura Borràs’, […]

Agències 08/07/2022

ACN Barcelona – Més de 7.000 persones han signat un manifest en suport a la presidenta del Parlament, Laura Borràs. El text, impulsat pel ‘Grup de suport a Laura Borràs’, defensa “l’honorabilitat” de la presidenta del Parlament i remarca que els signants no estan “disposats a acceptar més repressió”. “Els que signem el manifest farem costat a la presidenta Laura Borràs, perquè la Laura Borràs ens ha fet costat sempre a nosaltres. Perquè la Laura Borràs és cultura, compromís i llibertat.”, recull el manifest. Entre els signants hi ha els tres darrers expresidents de la Generalitat, Quim Torra, Carles Puigdemont i Artur Mas, així com personalitats del món de la cultura i les lletres, com Lluís Llach, Pilarín Bayés, Jaume Cabré i Maria del Mar Bonet.

El text va obrir la possibilitat de signar tot just fa dos dies. Els signants asseguren que no accepten “que qui no la vol [a Borràs] on és, aprofiti la repressió contra ella per desfer-se’n” i reivindiquen “la feina feta” a la ILC, al Departament de Cultura, al Congrés i al Parlament.

“No hem de tolerar més aquesta misèria. Quantes mentides més deixarem passar contra la nostra gent? Hem de dir prou a deixar que els jutges repressors posin i treguin els nostres polítics. Per què hem de permetre que es destrossin carreres de compromís i valentia? Quanta guerra bruta deixarem passar? Fins on i fins quan?”, es recull al manifest.

Entre els signants també hi ha els exconsellers Lluís Puig, Ferran Mascarell, Clara Ponsatí i Toni Comín, així com els exdirectors de la ILC Oriol Pi de Cabanyes, Oriol Izquierdo, Joan Elies Adell, Oriol Ponsatí-Murlà i Francesc Parcerisas, i l’exdegana Margarida Aritzeta.

El manifest es presentarà en un acte a l’Ateneu Barcelonès aquest dissabte amb la presència de Borràs i la participació de Torra, Puigdemont i Mas.