Edició 1774

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 04 de juny del 2023
Edició 1774

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 04 de juny del 2023

Més de 500 persones i 300 entitats participen en l’elaboració del programa de Barcelona en Comú per al 28-M

|

- Publicitat -

ACN Barcelona – Més de 500 persones i 300 entitats han participat en l’elaboració del programa electoral que Barcelona en Comú presenta per als comicis del pròxim 28 de maig amb més de 800 propostes. La formació ha validat aquest dimecres el tercer llibret de la seva història després de governar el consistori barceloní les dues últimes legislatures. Per primera vegada, també s’inclou un mecanisme de transparència per donar seguiment durant el mandat a les promeses. La iniciativa implica tota l’organització i estableix, alhora, un document polític que especifica les mesures que altres administracions haurien de tirar endavant a Barcelona.

Algunes de les propostes destacades són la inauguració de la incubadora de cooperatives a Can Batlló, el Bloc4BCN, la creació d’un pol empresarial de recerca i desenvolupament per reduir el consum energètic o l’impuls d’un clúster d’indústries creatives al voltant del 22@ i del Disseny Hub de Glòries.

Publicitat

En urbanisme, el partit proposa ampliar el model superilla a tota la ciutat, pacificar els grans eixos viaris, incloure més carrers amb la velocitat del trànsit limitada a 30 quilòmetres per hora o estendre la xarxa de carril bici.

Pel que fa a l’habitatge es proposa revisar espais infrautilitzats per fer-hi pisos més assequibles, el lliurament d’immobles públics i la creació d’un servei especialitzat d’atenció a les persones que viuen de lloguer.

Altres mesures destacables són l’accessibilitat al 100% del transport públic de Barcelona, la creació d’una assemblea ciutadana per definir el model d’oci o la obertura d’almenys deu “biblioteques de les coses”, és a dir, espais de reparació, de préstec i d’intercanvi d’objectes.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Subscriu-te al nostre butlletí

Editorial

Opinió