Dilluns, 26 de setembre de 2022 - Edició 1523
La República

Més de 50 ponents acostaran la tecnologia a la ciutadania a la Mobile Week Girona

ACN Girona.-La Mobile Week de Girona comptarà amb més de 50 ponents i una vintena d’activitats que es faran entre el 8 i el 9 de juliol per acostar la […]

Agències 23/06/2021

ACN Girona.-La Mobile Week de Girona comptarà amb més de 50 ponents i una vintena d’activitats que es faran entre el 8 i el 9 de juliol per acostar la tecnologia a la ciutadania. La idea és que s’abordi l’ús a internet i a les eines digitals des d’una vessant inclusiva per a tota la ciutadania i no com un element per ampliar les desigualtats ja existents. Per això l’objectiu d’aquestes jornades és que s’universalitzi l’accés als serveis digitals. Aquest any, la Mobile Week a Girona tindrà un format híbrid i els participants podran seguir-les de forma presencial i també telemàticament. Les activitats es faran de nou del matí a dues de la tarda a l’antic cinema Modern de Girona.

La Mobile Week de Girona arrencarà el 8 de juliol amb l’acte d’inauguració a càrrec del robot Misty, l’únic de Catalunya que assisteix a persones grans. Aquesta eina va guanyar el primer premi 2020 de Repte 5G per a la millora de l’autonomia de la gent gran. El guardó estava convocat per la Fundació Mobile World Capital.Al llarg de la primera jornada a Girona es faran ponències i tallers sobre la tecnologia 5G i el paper de les dones dins de les empreses TIC. També oferiran una ruta virtual per conèixer els edificis de l’arquitecte Rafael Masó.A més el dijous al matí es farà una taula rodona centrada en la digitalització i la hiperconnectivitat en el món educatiu. Al llarg d’aquestes ponències, tallers i debats s’intentarà resoldre si la ciutadania està preparada i formada per viure la transformació digital o no.De cara al divendres 9 de juliol, les xerrades aniran centrades en diferents col·lectius professionals com ara el món de l’economia o les STEAM (ciència, tecnologia, enginyeria, arquitectura i matemàtiques). També es tractarà el món dels influencers per saber què aporten a la societat i es debatrà sobre com emprendre a Girona i quina avantatges aporten la FP dual.Durant els dos dies hi haurà a la plaça del Vi taules de suport i orientació de l’administració digital i també en la gestió de tràmits electrònics. La ciutadania podrà plantejar els seus dubtes sobre ciberseguretat, el certificat digital o l’ús del portal La Meva Salut, entre d’altres.Una altra de les activitats destacades és el joc d’orientació que, durant aquests dos dies, realitzaran aproximadament 30 casals d’estiu. Els més joves hauran de seguir una ruta amb GPS amb mòbils, i en cada punt marcat hi haurà un codi QR que els presentarà un repte, enigma o endevinalla en el qual hauran de fer servir els seus mòbils per poder seguir endavant, fent servir diferents aplicacions.