Divendres, 24 de març de 2023 - Edició 1702
La República

Més de 5.000 persones s’han adherit a la Creu Roja arran de la pandèmia i l’entitat ja suma més de 21.000 voluntaris

ACN Barcelona.-La Creu Roja té més de 21.000 voluntaris arreu de Catalunya i més de 5.000 d’aquests s’han sumat a l’entitat arran de la pandèmia. La majoria dels nous incorporats […]

Agències 04/12/2020

ACN Barcelona.-La Creu Roja té més de 21.000 voluntaris arreu de Catalunya i més de 5.000 d’aquests s’han sumat a l’entitat arran de la pandèmia. La majoria dels nous incorporats són joves que col·laboren atenent els més vulnerables i distribuint béns bàsics com aliments, medicaments i productes d’higiene. En els darrers mesos la Creu Roja ha atès més d’un milió i mig de persones a Catalunya i ha prestat ajuda humanitària a més de 600.000 persones. Entre el voluntariat de l’entitat predominen les dones (59,4%) i el grup d’edat més nombrós és el que té entre 21 i 30 anys (23,5%), seguit del grup de majors de 60 anys (un 21,1%). Pel que fa al nivell d’estudis, un 46% té formació superior o de postgrau i un 40% estudis secundaris.

Amb motiu del Dia Internacional del Voluntariat, la Creu Roja ha volgut agrair i reconèixer el compromís dels seus voluntaris que tot i la pandèmia “continuen fent la seva tasca de forma solidària i desinteressada i permeten donar resposta a l’actual crisi social i sanitària”.Tot i que la majoria de voluntaris de l’entitat són joves i un que un 17% és estudiant, l’organització ha destacat que els col·laboradors “han estat indispensables i han adaptat la seva manera de prestar ajuda humanitària fent accions tan importants com el seguiment i l’acompanyament telefònic a gent gran o a dones que han patit violència de gènere”.Més de la meitat dels voluntaris participen en activitats d’intervenció social, principalment atenció a gent gran, infància, persones refugiades i migrants. A més, els àmbits de socors i emergències, Creu Roja Joventut i Salut centren bona part de la resta de l’acció voluntària.Per agrair la implicació fonamental del voluntariat en el moment actual, la Creu Roja ha organitzat aquest dissabte, 5 de desembre, un acte virtual que es transmetrà en directe des del nou Centre Humanitari de l’entitat, situat a Sant Martí de Tous (Anoia).