Divendres, 30 de juliol de 2021 - Edició 1100
La República

Més de 420 denúncies a Sitges per incomplir el confinament durant el primer mes de restriccions

ACN Sitges.-La Policia Local de Sitges ha posat 421 denúncies per incomplir el confinament d’ençà que a mitjans de març van començar les restriccions de circulació degut a l’estat d’alarma. […]

Avatar
Agències 14/04/2020

ACN Sitges.-La Policia Local de Sitges ha posat 421 denúncies per incomplir el confinament d’ençà que a mitjans de març van començar les restriccions de circulació degut a l’estat d’alarma. Segons les dades recollides pel cos policial, a les quals ha tingut accés l’ACN, els caps de setmana és quan més s’ha incrementat el nombre de denúncies: hi ha hagut, de mitjana, una vintena de casos diaris els divendres, els dissabtes i els diumenges. Fins ara, el dia que més denúncies s’han interposat va ser dissabte 4 d’abril, inici de les tradicionals vacances de Setmana Santa si se segueix el calendari escolar. Aquell dia, la policia va denunciar 35 persones. Finalment, entre Dijous Sant i Dilluns de Pasqua hi ha hagut 101 infraccions i dos detinguts.

Del conjunt de denúncies interposades des que va començar el confinament per l’estat d’alarma, un 31,35% han estat a persones que no són empadronades a Sitges. L’Ajuntament recorda que el confinament es manté obligatori, de manera que està restringida la mobilitat dels ciutadans. Les sancions per incomplir el confinament poden oscil·lar entre els 600 i els 30.000 euros, seguint l’article 36.3 de la llei de protecció ciutadana.