Dissabte, 31 de juliol de 2021 - Edició 1101
La República

Més de 420 denúncies a Sitges per incomplir el confinament durant el primer mes de restriccions

ACN Sitges.-La Policia Local de Sitges ha posat 421 denúncies per incomplir el confinament d’ençà que a mitjans de març van començar les restriccions de circulació degut a l’estat d’alarma […]

Avatar
Agències 14/04/2020

ACN Sitges.-La Policia Local de Sitges ha posat 421 denúncies per incomplir el confinament d’ençà que a mitjans de març van començar les restriccions de circulació degut a l’estat d’alarma per la crisi sanitària. Segons les dades recollides pel cos policial, a les quals ha tingut accés l’ACN, els caps de setmana és quan més s’ha incrementat el nombre de denúncies: hi ha hagut, de mitjana, una vintena de casos diaris els divendres, els dissabtes i els diumenges. El dia que més denúncies s’han interposat va ser dissabte 4 d’abril, inici de les tradicionals vacances de Setmana Santa si se segueix el calendari escolar, data en què la policia va denunciar 35 persones. Entre Dijous Sant i Dilluns de Pasqua hi ha hagut 101 infraccions i dos detinguts.

L’inspector en cap de la Policia Local, Rafa Pino, ha relatat a l’ACN que la casuística dels ciutadans denunciats és força variada, si bé en la majoria de casos es tracta de persones “amb excuses poc creïbles per justificar que eren al carrer”. Pino ha explicat, per exemple, que han denunciat veïns que estaven passejant el gos a cinc quilòmetres de distància del domicili, o bé d’altres que havien anat a la platja a recollir petxines “aprofitant que no hi havia ningú”.D’altres, ha afegit, “admetien que no podien estar a casa tancats”. En aquest sentit, ha assegurat que sistemàticament els agents constaten un cert “esgotament” dels ciutadans a l’hora de romandre a casa, de manera que “prefereixen arriscar-se”. “Estem veient una falta de solidaritat evident, malgrat la situació és molt greu”, ha lamentat l’inspector en cap, que ha remarcat que hi ha un veí a qui han denunciat cinc vegades per incomplir el confinament. “És un veí que sabem que viu d’ocupa en un habitatge i que ja ens ha dit que li és igual si el seguim denunciant”, ha afegit.Pel que fa al nombre de denúncies i a l’acumulació de casos durant els caps de setmana, Pino s’ha mostrat perplex, ja que “tothom hauria d’estar-se a casa, sigui el dia que sigui”. “No té cap explicació”, ha afegit, mentre ha assegurat que el dispositiu de control que la policia desplega als carrers és de la mateixa magnitud tots els dies.Del conjunt de denúncies interposades des que va començar el confinament, un 31,35% han estat a persones que no són empadronades a Sitges. Un dels casos, ha assenyalat Pino, ha estat el d’un ciutadà de Sant Pere de Ribes a qui van aturar anant a fer la compra a un supermercat de Sitges. L’Ajuntament recorda que el confinament continua sent obligatori, de manera que està restringida la mobilitat dels ciutadans. Les sancions per incomplir les restriccions poden oscil·lar entre els 600 i els 30.000 euros, seguint l’article 36.3 de la llei de protecció ciutadana.