Diumenge, 26 de març de 2023 - Edició 1704
La República

Més de 400 parlamentaris de 34 països demanen a Amazon que millori les condicions laborals dels seus treballadors

ACN Barcelona.-Més de 400 diputats i eurodiputats de 34 països han adreçat una carta al propietari d’Amazon, Jeff Bezos, per exigir-li una millora de les condicions laborals dels treballadors. “Els […]

Agències 04/12/2020

ACN Barcelona.-Més de 400 diputats i eurodiputats de 34 països han adreçat una carta al propietari d’Amazon, Jeff Bezos, per exigir-li una millora de les condicions laborals dels treballadors. “Els dies d’impunitat d’Amazon s’han acabat”, adverteixen els parlamentaris en el text signat, per entre d’altres, els eurodiputats catalans Diana Riba i Jordi Solé (ERC), Javi López (PSC) i Ernest Urtasun (Catalunya en Comú Podem), a més de la senadora del mateix grup, Sara Vilà. En la carta, els diputats assenyalen que la “bona salut” del gegant comercial és gràcies “a les virtuts” d’uns treballadors que “han arriscat la seva vida i la dels seus éssers estimats” i generar “enormes beneficis” a la companyia.

“Mentre la vostra riquesa personal creix a 13 milions de dòlars per hora el 2020, aquests treballadors es troben en condicions de feina perilloses, gaudeixen de petits o nuls increments de sou i s’enfronten a represàlies per defensar-se o organitzar-se amb els seus companys”, critiquen en la missiva, que també subscriuen una vintena de diputats i eurodiputats espanyols del PSOE i Podem.D’altra banda, critiquen que el creixement de la companyia s’ha traduït en uns “costos extraordinaris” per al medi ambient. “La petjada de carboni és superior de dues tercers parts dels països del món”, subratllen els parlamentaris, que també veuen “insuficient” el pla de l’empresa per reduir les emissions. A més, també acusen el gegant de dur a terme pràctiques monopolístiques i de perjudicar el petit comerç, mentre que en matèria fiscal lamenten que Amazon no ha abonat ni un dòlar en impostos de societats als Estats Units. “Esquivant les taxes, perjudiqueu els serveis públics en salut, educació, habitats, seguretat social i infraestructures”, sentencien.