Edició 1772

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 02 de juny del 2023
Edició 1772

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 02 de juny del 2023

Més de 40 organitzacions ciutadanes donen suport al pla pilot de renda bàsica universal del Govern

|

- Publicitat -

ACN Barcelona – Més de 40 entitats han signat un manifest de la Xarxa Renda Bàsica (XRB) que dona suport al pla pilot de renda bàsica universal de la Generalitat. Al text, que es va fer públic el 24 de març, s’insta les administracions a crear mecanismes legals per fer possible la posada en marxa del pla pilot. Les entitats que signen el manifest consideren aquesta eina una “oportunitat” per combatre “el creixement, any rere any, d’amplíssimes capes de la població en situació de pobresa i precarietat”. Aparer de la Xarxa Renda Bàsica, “repetir les velles receptes no és la manera racional de fer front a aquesta xacra social”. Entre les organitzacions signants del manifest hi ha Greenpeace o la Taula d’Entitats del Tercer Sector Social de Catalunya.

Altres organitzacions que també donen suport al text són el Consell Nacional de Joventut de Catalunya (CNJC), Entitats Catalanes d’Acció Social (ECAS) i el Col·legi d’Educadores i Educadors Socials de Catalunya (CEESC), entre d’altres.

Publicitat

Representants de les entitats han presentat aquest dilluns les signatures que s’han recollit aquest darrer mes i, aprofitant el context electoral, han afirmat que una enquesta pública indica que el 76% de la població és favorable al desplegament del pla pilot, i que fins i tot un 80% és directament partidària d’una renda bàsica.

Daniel Raventós, membre d’XRB, ha recordat que durant el debat dels Pressupostos “el PSC va ser especialment bel·ligerant i va aconseguir el suport parlamentari de Junts, Vox, Ciutadans i el Partit Popular” per “aturar en sec del projecte en buidar-lo de recursos econòmics”. Raventós afirma que el pla “havia despertat moltes expectatives en l’àmbit internacional”.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Subscriu-te al nostre butlletí

Editorial

Opinió