Dilluns, 2 d'agost de 2021 - Edició 1103
La República

Més de 40.000 ciutadans demanen que regularitzi urgentment la situació dels migrants a l’Estat durant el confinament

ACN Barcelona.-Més de 40.000 persones han firmat una petició impulsada per la Comissió Espanyola d’Ajuda al Refugiat que demana al govern espanyol que regularitzi urgentment la situació dels migrants que […]

Avatar
Agències 14/04/2020

ACN Barcelona.-Més de 40.000 persones han firmat una petició impulsada per la Comissió Espanyola d’Ajuda al Refugiat que demana al govern espanyol que regularitzi urgentment la situació dels migrants que es troben a l’Estat en ple confinament pel coronavirus. La iniciativa, que té el suport de desenes d’entitats com Oxfam Intermón, reclama garantir els drets dels estrangers i una “regularització extraordinària urgent” davant de la situació provocada pel covid-19. Segons un comunicat, aquesta regularització afectaria els migrants en situació irregular i els sol·licitants d’asil.

La petició al govern espanyol apunta que l’emergència sanitària no ha d’impedir que es garanteixin els drets fonamentals, per la qual cosa recomana seguir les recomanacions del Consell d’Europa i de Portugal de garantir els drets dels estrangers alhora que se’ls reconeguin “els coneixements i el compromís que aporten a la societat, encara més en un moment com aquest”.