Dimecres, 22 de març de 2023 - Edició 1700
La República

Més de 4.500 persones en situació de vulnerabilitat han estat contractades a Barcelona durant el període 2015-2019

ACN Barcelona.-Les polítiques de contractació impulsades per l’Ajuntament de Barcelona per a col·lectius en situació de vulnerabilitat o precarietat han aconseguit que més de 4.500 persones puguin accedir a una […]

Agències 10/08/2019

ACN Barcelona.-Les polítiques de contractació impulsades per l’Ajuntament de Barcelona per a col·lectius en situació de vulnerabilitat o precarietat han aconseguit que més de 4.500 persones puguin accedir a una experiència laboral, des de l’any 2015 i fins ara. Els Projectes Integrats amb Contractació (PICs), una evolució dels antics Plans d’Ocupació, ofereixen una contractació de persones i un caràcter integral que combina l’orientació, la formació i un treball d’inserció i acompanyament al mercat laboral per tal de millorar l’ocupabilitat d’aquests col·lectius. Com a resultat, gairebé la meitat de les persones participants en aquests projectes han trobat feina en els darrers dos anys.

L’objectiu final d’aquests projectes és reactivar la trajectòria laboral de les persones que tenen més dificultat a l’hora d’adquirir un lloc de treball, com serien veïns de barris amb desequilibris socioeconòmics, persones majors de 40 anys, persones perceptores de la Renda Mínima d’Inserció (RMI) o Renda Garantida de Ciutadania (RGC) i persones en situació de regularitat.A partir de la incorporació de nous coneixements i l’augment de la motivació de les persones participants, es pretén aconseguir un augment de l’ocupació d’aquest col·lectiu amb unes condicions laborals “bastant més dignes que la mitjana del mercat de treball”, segons explica el Director Executiu de Foment d’Estratègies d’Ocupació de Barcelona Activa, Paco Ramos. Més del 70% de les persones que han aconseguit entrar al mercat laboral es troben en situació d’atur de llarga durada i viuen en barris que tenen taxes d’atur més altes i renda més baixa que la mitjana de la ciutat. Per aquest motiu, Barcelona Activa, una de les entitats col·laboradores principals, fixa un protocol d’intermediació que mana que els contractes laborals que es fixin amb aquests col·lectius siguin de 6 mesos de durada i d’un salari mínim de 1000 euros. Uns factors que, segons un estudi de l’Agència de Salut Pública, contribueixen a millorar la qualitat de vida i la salut mental de les persones que acaben trobant feina. El Primer Tinent d’Alcaldia, Jaume Collboni, fa balanç positiu d’aquests projectes i assegura que “l’ocupació, la qualitat i la dignitat laboral” són una prioritat dels serveis públics municipals que treballen en les polítiques públiques d’ocupació. És per això que l’Ajuntament de Barcelona fixa com a compromís de cara l’any vinent oferir 750 noves places de feina i plans d’ocupació que abordin aquests col·lectius. Durant l’últim trimestre d’aquest any s’anunciarà la nova convocatòria dels Projectes Integrals amb Contractació 2020, que a més de consolidar un model que doni suport als col·lectius més vulnerables de la societat, buscarà implantar millors condicions de seguretat i prevenció laborals, incorporarà mesures de conciliació i augementarà també la contractació de persones amb diversitat funcional.