Edició 1894

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 02 de octubre del 2023
Edició 1894

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 02 de octubre del 2023

Més de 300 professionals sanitaris gironins fan formació sobre violència masclista amb realitat immersiva

|

- Publicitat -

ACN Caldes de Malavella – Més de 300 professionals de l’ICS Girona i l’IAS s’han format en la sensibilització, detecció i abordatge de la violència masclista a l’atenció primària. Aquesta formació té la particularitat que s’ha fet a través de la realitat immersiva. Sobretot es dirigeix a professionals de l’atenció primària en les línies pediàtriques, dels centres d’urgències i en el Servei d’Atenció a la Salut Sexual i Reproductiva. Els assistents a la formació veuen un cas de violència masclista amb les ulleres 3D i després el posen en comú i l’analitzen. Més endavant es farà una segona formació amb una teatralització de tres casos clínics que ajudarà als professionals sanitaris a reflexionar sobre la detecció, les eines de cribratge i la valoració del risc.

Els professionals de l’Institut Català de la Salut (ICS) i l’Institut d’Assistència Sanitària (IAS) estan rebent una formació en violència masclista que es fa amb ulleres 3D. L’objectiu és que els 29 equips d’atenció primària, atenció primària penitenciari, atenció continuada urgent i atenció a la salut sexual i reproductiva rebin aquesta formació entre el maig i el juny.

Publicitat

Aquest curs s’ha impulsat perquè els professionals sanitaris ocupen un lloc clau en la detecció de casos de violència masclista. Per això, la formació es dirigeix molt als treballadors de l’àmbit sanitari que estan vinculats a l’atenció primària i també al servei d’urgències.

Aquestes sessions formatives es fan a través d’unes ulleres 3D. En elles, els professionals poden veure un cas de violència masclista. A continuació, cada un d’ells posa en comú el que ha vist i s’analitza el cas. A més, s’està treballant perquè en un futur es pugui fer una segona sessió amb tres casos clínics teatralitzats. Aquests cursos han d’ajudar als professionals a aprendre a detectar més ràpidament casos de violència i donar eines per al cribratge i la valoració del risc.

A través d’aquesta formació immersiva es busca que els professionals s’impliquin més en els casos i els interpel·lin més per millorar la capacitat de reacció i identificar millor els casos en la vida real. En les formacions també s’ensenya a treballar els judicis i actituds dels professionals i les dones que atenen i treballar en equip. També es milloren les capacitats comunicatives i detectar les situacions de violència masclista.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Subscriu-te al nostre butlletí

Editorial

Opinió