Edició 1771

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 01 de juny del 2023
Edició 1771

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 01 de juny del 2023

Més de 300 personalitats signen un manifest de suport a Colau: “Barcelona es mereix seguir avançant”

|

- Publicitat -

ACN Barcelona – Més de 300 personalitats de diferents àmbits han signat un manifest de suport a la candidata de BComú, Ada Colau. Entre els signants hi ha el catedràtic de dret constitucional Javier Pérez Royo, l’escriptora Rosa Regàs, l’actriu Judit Martín, el dramaturg Guillem Clua, l’actor Juan Diego Botto, la periodista i humorista Ana Polo, l’actor i guionista Carlos Bardem, el pallasso Tortell Poltrona o la directora de cinema Neus Ballús, entre altres. El text recull que el 28-M Barcelona decidirà “si continua el canvi iniciat l’any 2015 o fa marxa enrere i torna a models del passat”. El manifest conclou que la ciutat “es mereix seguir avançant, mirar al futur amb optimisme i consolidar el canvi amb Ada Colau al capdavant d’un govern progressista”. 

El document defineix Barcelona com una ciutat “referent” i reconeguda com una de les ciutats del món “més compromeses amb la lluita contra l’emergència climàtica i la contaminació”. En aquest sentit, els signants avalen algunes de les polítiques impulsades  amb Colau al capdavant de l’Ajuntament com la protecció dels entorns escolars o el model Superilla i subratllen que la ciutat és “inconformista, diversa, creativa, innovadora i de mirada llarga”. 

Publicitat

“Barcelona ha recuperat els seus trets distintius de justícia social, radicalitat democràtica i lluita per la millora constant de la vida dels seus veïns i veïnes”, resa el text fet públic i que compta amb més de 300 suports de figures d’àmbits diversos com el cultural, el científic o el filosòfic.

<strong>”Deute” amb Colau </strong>

El manifest s’ha presentat aquest dilluns a la tarda al Jardí dels Tarongers, a Ciutat Vella, i ha comptat amb els parlaments d’alguns dels signants, com Javier Pérez Royo, la fotògrafa Tanit Plana i l’escriptor Carlos Zanón. També s’han reproduït els missatges gravats de vídeo de l’actor Antonio de la Torre, la música i cantant Andrea Motis i l’escriptora Rosa Regàs. 

Durant l’acte, Pérez Royo ha assegurat que Colau ha estat subjecte “d’atacs brutals” i víctima de “lawfare”, un concepte que també apareix en el manifest. El jurista ha assegurat que tots els demòcrates tenen “un deute” amb la candidata de BComú i s’ha mostrat “contentíssim” de dir-ho públicament. “Jo tenia aquest deute, gràcies per haver dut amb tanta dignitat la direcció de l’Ajuntament de Barcelona”, ha dit a Colau, tot remarcant que Barcelona és la ciutat on comencen “gairebé tots els moments de progrés”.

L’escriptor Carlos Zanón ha apuntat que la candidatura de BComú és “un projecte de ciutat” que porta ja vuit anys però també “de futur” i ha afirmat que la política que impulsa Colau  “l’interpel·la”.  

Per la seva banda, Tanit Plana ha celebrat que el projecte dels comuns és el que encaixa amb la ciutat que imagina per als seus fills i ha fet valdre polítiques culturals i de barri.

<strong>Colau: “Es tracta de junts no resignar-nos”</strong>

La cap de files de BComú ha admès que “no són temps senzills” i ha reivindicat que cal interessar-se per la política: “Perquè no ens la facin en nom nostre”. La candidata també ha advertit que el demà és cada dia més “terrorífic” si no s’actua.

“Es tracta de junts no resignar-nos i seguir obrint camí”, ha afegit tot prometent que no ha vingut a “escalfar la cadira”. Colau ha reconegut també que en els darrers vuit anys ha pogut cometre errors o fer més però ha assegurat que s’han transformat coses.  

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Subscriu-te al nostre butlletí

Editorial

Opinió