Dimarts, 21 de març de 2023 - Edició 1699
La República

Més de 3.400 dones es beneficien de l’impuls de Barcelona per l’equitat de gènere en els entorns tecnològics

ACN Barcelona – 3.406 dones s’han beneficiat d’alguna de les activitats destinades a promoure l’equitat en el sector tecnològic impulsades per l’Ajuntament de Barcelona des de fa un any. El […]

Agències 31/03/2022

ACN Barcelona – 3.406 dones s’han beneficiat d’alguna de les activitats destinades a promoure l’equitat en el sector tecnològic impulsades per l’Ajuntament de Barcelona des de fa un any. El consistori va aprovar una mesura de govern per a l’equitat de gènere que inclou una cinquantena d’actuacions amb un pressupost de 2,2 milions d’euros a desplegar durant tres anys. Fins ara s’han iniciat el 75% de les actuacions previstes, amb un pressupost de 722.200 euros per al 2021. Segons el consistori, Barcelona es considera “un dels ‘hub’ digitals més importants d’Europa”, però això contrasta amb el fet que “només el 26%” dels lloc de treball del sector TIC són ocupats per dones, “i únicament un 8,6% ho fan en posicions tècniques”.

Entre les dues grans accions que integren la mesura hi ha el Programa de capacitació BcnFemTech i la xarxa GETHub. Pel que fa al programa de capacitació, que consisteix en formació gratuïta i intensiva de desenvolupament web per a dones en situació de vulnerabilitat, ha permès inserir laboralment un 70% de les participants, segons l’Ajuntament.

En total, la mesura té 13 projectes subvencionats relatius a dones i tecnologia des del 2020. A més, hi ha 4 premis atorgats per avançar en l’equitat de gènere al sector TIC amb una dotació de 8.000 euros cadascun; més de 10 activitats amb perspectiva de gènere fetes als Ateneus de Fabricació de la Ciutat i 100.000 euros destinats a reforçar el programa Prometeus, que vetlla perquè els joves dels instituts públics dels barris més vulnerables de Barcelona puguin accedir a la universitat.