Dijous, 23 de setembre de 2021 - Edició 1155
La República

Més de 3.000 persones s’han informat sobre violències masclistes als punts del Front Marítim i les festes de Gràcia

ACN Barcelona.-Més de 3.000 persones s’han informat sobre violències masclistes durant aquest agost als punts d’informació i assessorament en matèria de violències masclistes i LGTBI-fòbiques en l’oci nocturn del Front […]

Avatar
Agències 27/08/2021

ACN Barcelona.-Més de 3.000 persones s’han informat sobre violències masclistes durant aquest agost als punts d’informació i assessorament en matèria de violències masclistes i LGTBI-fòbiques en l’oci nocturn del Front Marítim i les festes de Gràcia. Al Front Marítim de Barcelona s’han atès 1.589 consultes durant els quatre primers caps de setmana que ha estat en funcionament, les nits de divendres i dissabtes durant sis hores. Del 15 al 21 d’agost hi ha hagut un altre espai similar a les festes de Gràcia, que ha fet 1.670 actuacions d’informació i sensibilització, segons ha dit la tinenta de Drets Socials, Justícia Global, Feminismes i LGTBI, Laura Pérez. També s’ha habilitat un punt d’informació a les festes de Sants, al número 21 del carrer Viriat.

El punt del Front Marítim es va posar en marxa el 30 de juliol i romandrà operatiu fins al 28 d’agost. L’horari ha estat els divendres i dissabtes de les 19 hores fins a la 1 de la matinada, i a partir del dia 20 d’agost, a causa dels canvis en la normativa del confinament nocturn, es va modificar de les 23 hores a les 5 de matinada.Al punt s’han apropat quinze persones per explicar situacions i experiències personals del passat relacionades amb violència masclista, sexual o agressions LGTBI-fòbiques. També s’hi han registrat dues actuacions d’intervenció directa sobre situacions de violència masclista en el moment en què el dispositiu estava operatiu. En aquests casos, s’han avisat les forces de seguretat quan ha estat necessari i s’ha ofert assessorament i acompanyament a la persona que ha viscut l’agressió.La Festa Major de Gràcia ha recuperat enguany el punt d’informació contra les violències masclistes i LGTBI-fòbiques, que s’ha ubicat a la Plaça de la Revolució de Setembre de 1.868. El servei ha estat operatiu els vespres i nits del 15 al 21 d’agost. Durant aquest període s’ha assessorat 12 persones i s’han realitzat 14 intervencions en l’espai d’oci.Pel que fa a la Festa Major de Sants, s’ha ubicat un nou punt al número 21 del carrer Viriat que estarà operatiu des del passat 24 d’agost fins al dissabte 28. El seu horari d’atenció és de 22 a 24.30 hores.