Dimarts, 24 de novembre de 2020 - Edició 852
La República

Més de 250 persones ateses per la unitat de covid-19 persistent de la Fundació Lluita contra la Sida

ACN Barcelona.-La unitat de covid-19 persistent de la Fundació Lluita contra la Sida i les Malalties Infeccioses ha atès des del mes de juny més de 250 persones que presenten […]

Avatar
Agències 20/11/2020

ACN Barcelona.-La unitat de covid-19 persistent de la Fundació Lluita contra la Sida i les Malalties Infeccioses ha atès des del mes de juny més de 250 persones que presenten una o més afectacions de salut com l’astènia (debilitat muscular), l’afectació neurològica, alteracions cognitives, falta de memòria, clínica digestiva, alteració del gust, pèrdua de pes, alteracions que afecten l’aparell respiratori, sensació d’ofec i dolors musculars i articulars. Aquestes alteracions, segons l’entitat, probablement es deriven de canvis en el sistema immunitari ocasionats per la infecció que ara s’estan investigant.

Actualment, la unitat ofereix una assistència multi-disciplinar a aquests pacients, que involucra els serveis de cardiologia, rehabilitació, pneumologia, reumatologia, psicologia i dietètica. Les dades clíniques recollides estan sent analitzades en el marc de l’estudi clínic Cohort King, que servirà per tenir dades científiques sobre aquesta malaltia i poder elaborar en el futur protocols d’actuació. Segons Marta Massanella, investigadora de l’Institut de Recerca de la Sida IrsiCaixa, “que la simptomatologia de la covid-19 persisteixi en alguns pacients pot ser degut a processos patològics propis del virus, o bé a una resposta exagerada del sistema immunitari del pacient”.

>

Relacionats