Edició 1777

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 07 de juny del 2023
Edició 1777

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 07 de juny del 2023

Més de 2.000 persones es manifesten pel centre de Barcelona per reclamar millors salaris

|

- Publicitat -

ACN Barcelona – Milers de persones s’han manifestat aquest Primer de Maig pel centre de Barcelona en la protesta convocada pels sindicats majoritaris, CCOO i UGT, per reclamar un augment de salaris i revertir la creixent pèrdua de poder adquisitiu dels treballadors. La marxa, que ha aplegat 2.000 persones segons la Guàrdia Urbana i 5.000 segons els organitzadors, s’ha fet sota el lema ‘Apujar salaris. Abaixar els preus. Repartir beneficis’ i també serveix per “celebrar” fites recents com la reforma laboral, l’augment del salari mínim o la reforma de les pensions. Els manifestants han cridat càntics com ‘Salari o conflicte’, ‘Resignar-se és perdre’ o ‘Amb les coses de menjar no s’hi juga’, ‘I tu que estàs mirant, també t’estan robant’.

La reivindicació salarial ha centrat la manifestació dels sindicats majoritaris, que tenen més de 42.000 delegats en conjunt.

Publicitat

Al llarg de la marxa hi havia representacions dels diversos col·lectius que han convocat més de 90 vagues sectorials al llarg del 2022 per reclamar una millora de sou per compensar la inflació i també dels convenis que encara estan bloquejats aquest any com el d’oficines i despatxos. “Hem de fer que les empreses paguin”, ha reclamat el secretari general d’UGT, Camil Ros, en el discurs de clausura de la manifestació.

“Apujar salaris va a l’economia del país i pujar beneficis als paradisos fiscals, han d’escollir cap on volen anar, si no el conflicte està servit i farem que les mobilitzacions coincideixin de forma general”, ha avisat el sindicalista.

La manifestació a la capital catalana ha anat des de plaça Urquinaona al final de la Via Laietana. Durant la marxa, els sindicats han llegit un manifest contra la sinistralitat laboral advertint que “l’únic nombre acceptable de morts a la feina és zero”. A més, també han fet un homenatge a Camilo Rueda i Carles Vallejo torturats durant la dictadura a la comissaria de Via Laietana.

Tot i que han destacat que no volen caure en “l’autocomplaença”, els màxims líders sindicals de CCOO i UGT de Catalunya han destacat que aquest Primer de Maig és una jornada de celebració de la recuperació de drets més gran de la dècada amb les reformes estructurals aconseguides com la laboral o de les pensions, i també l’increment del Salari Mínim Interprofessional.

“On són els sindicats? Els sindicats estan darrere de cada contracte indefinit dels 230.000 que s’han fet a Catalunya, de cada pensió que s’ha incrementat un 8% i de cada nòmina a 1.080 per l’increment del salari mínim”, ha subratllat el secretari general de CCOO de Catalunya, Javier Pacheco.

El sindicalista ha fet una crida a “omplir els carrers de mobilització, les taules de negociació de mobilitzacions i les urnes de vots que representin una agenda progressista”, fent referència a les eleccions municipals del 28 de maig.

El sindicalista ha lamentat l’actitud d’algunes empreses que “volen tornar a la llum negra del feixisme aplicant la vulneració de drets fonamentals com la llibertat sindical” i ha donat com a exemple els acomiadaments de president del comitè d’empresa d’Iqoxe, Frank Pizarro, i del delegat sindical a Cobra, Javier Sánchez.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Subscriu-te al nostre butlletí

Editorial

Opinió