Dissabte, 18 de setembre de 2021 - Edició 1150
La República

Més de 150 personalitats culturals s’adhereixen al moviment ‘Cultura per l’Afganistan’

ACN Barcelona.-Diferents entitats i personalitats del món de la cultura han creat el moviment ‘Cultura per l’Afganistan’, amb l’objectiu de “fer una crida als governants per a comprometre’s en la […]

Avatar
Agències 26/08/2021

ACN Barcelona.-Diferents entitats i personalitats del món de la cultura han creat el moviment ‘Cultura per l’Afganistan’, amb l’objectiu de “fer una crida als governants per a comprometre’s en la defensa dels drets humans i en la promoció de la cultura afganesa”. Entre els impulsors de la iniciativa hi ha el president de l’Associació d’Actors i Directors Professionals de Catalunya, Àlex Casanovas; la directora del Mercat de les Flors, Àngels Margarit; l’actriu i membre de l’Acadèmia del Cinema Català, Maria Molins; l’escriptora i presidenta de l’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana, Bel Olid; o la presidenta de l’Ateneu Barcelones, Isona Passola, entre altres. Així mateix, més de 150 personalitats culturals s’han adherit al moviment.

Entre els signants s’hi troben noms com Josep Maria Pou, Mario Gas, Sergi Belbel, Aina Clotet, Emma Vilarasau, Àngels Gonyalons, Isabel Coixet, Montse Guallar, Nausicaa Bonin, Vicky Peña, Clara Peya, Lidia Pujol, Neus Ballús, Magda Puyo, Cesc Casadesús, Tilda Espluga, Tania Balló, Mar Ulldemolins, Xavier Albertí, Judith Colell, o Cristina Genebat, entre molts altres. Amb tot, hi ha des d’actors, directors, cineastes, músics, productors, escriptors cantants, dramaturgs o gerents d’entitats. Segons diu el manifest del moviment, l’objectiu és “impulsar una sèrie d’accions per ajudar a la sortida, l’acollida i el reconeixement” d’artistes i intel·lectuals afganesos, especialment de dones i membres d’altres col·lectius en situació de vulnerabilitat. Així mateix, asseguren que l’ocupació per part dels talibans tindrà “conseqüències dramàtiques” en el camp de la cultura, l’art i la creació artística. “Des de casa nostra i des del món de la cultura volem donar un missatge de solidaritat i suport a totes les creadores i artistes afganeses, sigui quin sigui el seu àmbit disciplinari”, subratllen.