Diumenge, 20 de juny de 2021 - Edició 1060
La República

Més de 150.000 afectats per ERTO es poden quedar sense cobrar l’atur aquesta setmana, segons Treball

ACN Barcelona.-Més de 150.000 afectats per Expedients de Regulació Temporal d’Ocupació (ERTO) a Catalunya podrien quedar-se sense cobrar la prestació d’atur aquesta setmana, segons ha dit el conseller de Treball, […]

Avatar
Agències 04/05/2020

ACN Barcelona.-Més de 150.000 afectats per Expedients de Regulació Temporal d’Ocupació (ERTO) a Catalunya podrien quedar-se sense cobrar la prestació d’atur aquesta setmana, segons ha dit el conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir El Homrani. La setmana passada el Departament va assegurar que fins a mig milió de catalans podien podrien no rebre el subsidi per desocupació però el titular de Treball ha actualitzat la xifra aquest dilluns basant-se en les últimes informacions del servei estatal d’ocupació (SEPE). La Generalitat ha habilitat una ajuda d’urgència de 200 euros per les persones que no han rebut encara una prestació. Segons ha anunciat, ja han rebut 70.980 sol·licituds i començaran a pagar-ne 15.415 entre dimarts i dimecres.

El conseller ha assegurat que el volum de peticions rebudes en “en quatre dies” ha constatat la “importància” del subsidi d’emergència, que va ser criticat pels sindicats majoritaris en considerar que no era “adequat” perquè es dirigia a persones que ja tenien una prestació assignada.L’ajut s’adreça a treballadors que hagin patit una disminució d’almenys un 30% en els seus ingressos per un ERTO, un contracte temporal extingit també pel coronavirus o els autònoms que hagin suspès la seva activitat per la crisi sanitària. Han de tenir en tots els casos càrregues familiars. La conselleria calcula que se’n podran beneficiar unes 100.000 famílies.Més de 150.000 persones sense cobrar aturEn una roda de premsa per a presentar noves línies de polítiques actives d’ocupació, a les quals el Govern destinarà 60 milions d’euros, El Homrani ha assegurat que durant la setmana anterior el ritme d’acceptació de prestacions d’atur del SEPE ha augmentat, cosa que permet afirmar que prop de mig milió de persones amb dret a cobrar el subsidi podrien rebre la prestació d’atur aquesta setmana.Tenint en compte que a Catalunya hi ha més de 700.000 persones que han de cobrar el subsidi per desocupació temporalment perquè estan inclosos en un expedient, més de 150.000 persones es quedarien sense cobrar, ha apuntat. Incorporar noves línies als pressupostosD’altra banda, El Homrani ha admès que l’actual situació de crisi provocada per la pandèmia de la covid-19 obligarà a “incorporar noves línies” als pressupostos del 2020 que la Generalitat va aprovar fa dues setmanes. Segons el titular de Treball, Afers Socials i Famílies, el Govern està a l’espera de veure com es concreta la “lletra petita” del fons de 16.000 milions d’euros per ajudar les comunitats autònomes que ha anunciat el govern espanyol per poder “generar més capacitat d’actuació”. Amb tot, el conseller ha defensat que “la importància de l’aprovació dels pressupostos del 2020 és enorme perquè el Govern pot disposar de 3.040 milions d’euros més per a fer polítiques” i que el punt de partida “és molt millor” que no pas si encara treballessin amb els comptes prorrogats del 2017.