Dimecres, 28 de setembre de 2022 - Edició 1525
La República

Més de 140 trucades per la pluja al telèfon 112 fins a les 6 de la tarda sobretot del Camp de Tarragona

ACN Barcelona – El telèfon 112 de Protecció Civil ha rebut més de 140 trucades per la pluja fins a les sis de la tarda d’aquest divendres, segons ha informat […]

Agències 23/09/2022

ACN Barcelona – El telèfon 112 de Protecció Civil ha rebut més de 140 trucades per la pluja fins a les sis de la tarda d’aquest divendres, segons ha informat el cos d’emergències, que aquest matí ha activat l’alerta del pla Inuncat per la previsió de tempestes. La majoria de trucades s’han fet des del Camp de Tarragona, on l’episodi ataca amb més força. A indrets com Constantí s’han recollit prop de 100 litres per metre quadrat en menys de dues hores. A Vila-seca ha calgut tallar la carretera N-340 per inundacions. Protecció Civil alerta que la tempesta es mourà pel litoral de sud a nord i que en les properes hores es preveu que arribi a Barcelona, per la qual cosa es demana la màxima prudència als habitants d’aquesta àrea del país.

De la seva banda, els Bombers han indicat que entre les tres i dos quarts de sis de la tarda han rebut 28 avisos a la Regió d’Emergències de Tarragona arran de la tempesta. Els municipis més afectats pels incidents i inundacions són el Catllar (5), Tarragona (10) i Reus (8).

Algunes d’aquestes inundacions han afectat l’hospital de Santa Tecla, on l’aigua ha afectat les plantes menys 1 i 0 a la zona de farmàcia. Els Bombers indiquen que no hi ha hagut afectacions personals i que no ha calgut fer desallotjaments.

També hi ha hagut inundacions en una residència d’avis al camí de la Coma de la Canonja i en una escola al Catllar. A banda, consten cotxes embarrancats a Reus, Tarragona i Vila-seca, entre d’altres.