Dilluns, 20 de setembre de 2021 - Edició 1152
La República

Més de 140 mossos opten a la divisió encarregada de la seguretat de la cúpula política del Govern

ACN Barcelona.-Més de 140 agents dels Mossos d’Esquadra s’han presentat a les proves per accedir a la divisió que s’encarregarà de la seguretat de la cúpula política del Govern, president […]

Avatar
Agències 04/04/2019

ACN Barcelona.-Més de 140 agents dels Mossos d’Esquadra s’han presentat a les proves per accedir a la divisió que s’encarregarà de la seguretat de la cúpula política del Govern, president i conseller de la presidència, i també expresidents, segons ha avançat ‘El Periódico’ i han confirmat fonts del Departament d’Interior. Els agents que superin les proves entraran a formar part de l’Àrea de Seguretat Institucional (Asi), per a la qual Interior va fer una convocatòria oberta a tots els membres de la policia catalana. L’Asi marcarà els criteris per cobrir la seguretat d’aquests dirigents polítics i també tindrà assignada la missió de la vigilància d’edificis. Les mateixes fonts indiquen que aquest model s’aplica a països com França, Anglaterra o Espanya.

Segons ‘El Periódico’, cada agent és citat a una entrevista personal amb un grup d’avaluadors reduït. El rotatiu afirma que ha tingut accés a la llista dels membres en mans de Presidència i que tots són agents de l’escala bàsica. També assegura que una bona part tenen perfil independentista.Una altra qüestió que posa de manifest el diari és que la xifra d’integrants de l’Asi podria arribar als 270 agents, i que, pel que fa a les condicions salarials, tindrien un complement brut de 400 euros mensuals.