Dissabte, 25 de març de 2023 - Edició 1703
La República

Més de 104.100 treballadors en ERTO o fixos discontinus demanen l’ajut d’entre 600 i 700 euros del Govern

ACN Barcelona.-El registre obert pel Govern per atorgar l’ajut econòmic a les persones en Expedient de Regulació Temporal d’Ocupació (ERTO) o tinguin un contracte fix discontinu s’ha tancat aquest dijous […]

Agències 15/07/2021

ACN Barcelona.-El registre obert pel Govern per atorgar l’ajut econòmic a les persones en Expedient de Regulació Temporal d’Ocupació (ERTO) o tinguin un contracte fix discontinu s’ha tancat aquest dijous després de rebre 104.174 sol·licituds. A partir d’ara, les persones ja no han de fer cap tràmit. El Departament començarà a efectuar el pagament dels ajuts d’entre 600 i 700 euros segons la durada de l’afectació a l’ERTO amb la intenció que els sol·licitants rebin l’ajut abans d’acabar el mes de juliol. Davant l’alt nombre de sol·licituds, la conselleria dedicarà 67 milions d’euros, 7 més dels inicialment pressupostats a pagar aquestes transferències.

Aquest és el segon paquet de subvencions a treballadors en ERTO o fixos discontinus amb baixos ingressos que aprova el Govern, després del que es va posar en marxa al març. D’aquella primera línia d’ajuts, encara queden milers de sol·licituds per resoldre per falta d’informació per part del Servei Públic d’Ocupació Estatal (SEPE).L’ajut que rebran les persones serà de 600 o de 700 euros en funció del temps de permanència en ERTO. En concret, 600 euros fins a 90 dies, i 700 euros si són més de 90 dies. Per rebre l’import, caldrà també trobar-se al corrent en el compliment de les obligacions tributàries o de la Seguretat Social.Als ajuts han pogut optar les persones residents a Catalunya que hagin estat afectades per un ERTO entre l’1 de gener i el 31 de maig d’enguany o bé que siguin beneficiàries de la prestació extraordinària com a fixes discontínues que durant el mes de maig de 2021 hagin estat en aquesta situació, com a mínim un dia.