Dimecres, 28 de setembre de 2022 - Edició 1525
La República

Meritxell Serret: “El Consell per la República ha tingut un biaix partidista i això l’ha debilitat”

ACN Barcelona.-L’exconsellera Meritxell Serret (ERC) considera que el Consell per la República ha tingut un “biaix partidista” i ha afegit que això l’ha debilitat. En una entrevista a ‘Naciodigital’, la […]

Agències 17/03/2021

ACN Barcelona.-L’exconsellera Meritxell Serret (ERC) considera que el Consell per la República ha tingut un “biaix partidista” i ha afegit que això l’ha debilitat. En una entrevista a ‘Naciodigital’, la recent retornada de l’exili ha afirmat que tindrà un paper més rellevant en la pròxima legislatura “en funció del perfil que agafi”. En aquest sentit, ha defensat que “hauria de ser una eina per ajudar a organitzar la internacionalització i ser un espai de difusió del conflicte polític i de generació d’empatia i suports a la via política i democràtica”. L’exdelegada del Govern davant la Unió Europea ha defensat que l’independentisme “no necessita més gent ni a la presó ni a l’exili” i que els propers embats han de ser “per guanyar”.

“L’últim que necessitem és alimentar i donar més motius a la repressió per condicionar la vida de les persones. Per tant, el que cal és continuar avançant cuidant-nos molt els uns als altres, fent gran el projecte independentista i generant confiança dins i fora al voltant de la República catalana. S’ha de picar pedra, arreglar els problemes de la gent, que està patint moltíssim. Primer hem de guanyar-nos aquesta confiança i credibilitat davant la ciutadania, consolidar i fer entendre que la República no vol excloure’ls sinó que és un bé per a ells”, argumenta.Serret explica que la decisió de tornar a Catalunya més de tres anys després va ser “progressiva” i que feia temps que hi pensava ja que no hi havia una euroordre que l’afectés.” Anava rumiant com desencallar la situació i vaig considerar que el context perfecte era el de les eleccions havent estat escollida com a diputada. És una evolució lògica i coherent que es va anar precipitant en les últimes setmanes”, ha afegit. L’exconsellera veu “evident” que cadascú dels exiliats per l’1-O té una situació personal i processal diferent. Segons Serret, que ella faci aquest pas endavant no afecta a la situació processal de la resta però, en canvi, en funció de com evolucioni, “pot establir escenaris i precedents que a la llarga poden ser positius”. Serret explica que van comunicat al Tribunal Suprem que compareixeria i que això suposava el risc que ho utilitzessin per fer una detenció ja que hi havia activada l’ordre de detenció i empresonament. I també ha expressat el seu patiment davant la possibilitat que es decretés presó preventiva després de la seva compareixença. Preguntada per si ara que ha tornat a Catalunya es veu formant part del Govern, ha respost que ha vingut per exercir de diputada, que “d’entrada” no es veu a l’executiu català i que el seu rol és com a diputada al Parlament. Sobre la possibilitat que pugui presidir el grup d’ERC a la cambra catalana, ha dit que no ve amb una idea “prexifada” i que ha de parlar amb els companys i companyes. “Tinc ganes de contribuir al projecte comú i estar a disposició del que sigui més convenient”, ha conclòs. Pel que fa a la situació de l’exconseller Lluís Puig, que és diputat del Parlament des de l’exili, Serret espera que pugui votar. Una decisió que haurà de prendre la nova Mesa presidida per Laura Borràs. L’exconsellera ha assegurat que ERC farà “tot el possible” perquè pugui votar o delegar el vot i sigui “diputat actiu” en aquesta legislatura.