Dimarts, 30 de novembre de 2021 - Edició 1223
La República

Mercolleida aprova un pressupost de 947.600 euros per al 2022

ACN Lleida.-El consell d’administració de Mercolleida ha aprovat aquest dimecres el pressupost ordinari per al 2022, que estima uns ingressos de 947.600 euros i 792.600 euros de despeses, amb la […]

Avatar
Agències 23/11/2021

ACN Lleida.-El consell d’administració de Mercolleida ha aprovat aquest dimecres el pressupost ordinari per al 2022, que estima uns ingressos de 947.600 euros i 792.600 euros de despeses, amb la qual cosa la llotja agropecuària preveu obtenir l’any vinent un superàvit de 154.900 euros (abans d’impostos). Els ingressos de Mercolleida provenen, per una banda, de les quotes que paguen els usuaris de la llotja per tal de rebre les cotitzacions i informes de mercats generats pels serveis tècnics de l’entitat i, de l’altra, de l’arrendament d’oficines a l’edifici de Mercolleida.

El director general de Mercolleida, Miquel Àngel Bergés, ha presentat al consell d’administració el Pla d’Actuació de Mercolleida previst per al 2022. Segons ha dit, es tracta d’un pressupost de continuïtat, tenint en compte que en anys anteriors ja s’han dut a terme actuacions en equipaments. En el capítol de personal, durant aquest 2021 s’han contractat dos nous treballadors per al Servei d’Informació de Mercats, amb la intenció de potenciar els informes orientats als mercats internacionals, sobretot en vaquí i cereals, i també per realitzar estudis especialitzats sobre costos de producció, que és un dels principals factors que hauran d’afrontar el sectors ramaders l’any vinent. D’altra banda, Mercolleida també seguirà treballant per enfortir la col·laboració amb altres llotges de referència estatals. A la vegada, l’entitat començarà a facilitar informació dels mercats internacionals de porcí a la principal associació de productors de Colòmbia, que reconeix d’aquesta manera el paper referent de Mercolleida com a proveïdor d’informació. També realitzarà seminaris web periòdics dirigits a ramaders de porcí d’aquest país sud-americà. El president de Mercolleida, Paco Cerdà, ha posat en valor la commemoració del 50è aniversari de Mercolleida, en un acte que va tenir lloc el 12 de novembre. “Mercolleida és un referent del sector agropecuari i un referent de la ciutat”, ha assenyalat. La llotja agropecuària de Mercolleida opera en els sector porcí, boví, cereals, pinsos i farratges, oví i fruita. En destaca la seva importància en el sector porcí, on és la llotja de referència al mercat estatal, així com també del boví i dels cereals. Mercolleida és una societat anònima de la qual l’Ajuntament de Lleida compta amb gairebé un 80% de les accions i la Generalitat amb prop del 10%.