Dissabte, 31 de juliol de 2021 - Edició 1101
La República

Mercadona elimina les bosses de plàstic d’un sol ús

ACN Barcelona.-La cadena de supermercats Mercadona ha eliminat des d’aquest dilluns les bosses de plàstic d’un sol ús i passarà a oferir-ne d’altres de paper, de ràfia i d’un 50%-70% […]

Avatar
Agències 15/04/2019

ACN Barcelona.-La cadena de supermercats Mercadona ha eliminat des d’aquest dilluns les bosses de plàstic d’un sol ús i passarà a oferir-ne d’altres de paper, de ràfia i d’un 50%-70% de plàstic reciclat procedent de l’embalatge procedent de les botigues. Aquesta iniciativa suposa reutilitzar 3.000 tones anuals de plàstic, segons fonts de la companyia, que passarà a aplicar aquesta nova política en els més de 1.600 establiments de la cadena. El reciclatge de plàstic procedent dels embalatges es va començar a aplicar el 2018 a 66 botigues i s’ha anat implantant a la resta de la cadena de manera més progressiva. Les bosses de paper i de plàstic reciclat tindran un cost de 10 cèntims i les de ràfia de 50 cèntims.

A més, Mercadona instal·larà progressivament a totes les botigues un nou moble per a les bosses de plàstic que utilitzen els clients a les seccions de frescos, que estan dotats d’un nou sistema dispensador que redueix el malbaratament de les bosses. Així mateix, està previst que aquestes bosses se substitueixin per altres de material compostable abans del 2021.