Dimecres, 22 de març de 2023 - Edició 1700
La República

Mena insta ERC a sumar-se al bloc de partits favorables a la reforma del delicte de sedició

ACN Barcelona – El portaveu de Catalunya en Comú, Joan Mena, ha instat ERC a sumar-se als partits que volen reformar el Codi Penal per acabar amb el delicte de […]

Agències 11/07/2022

ACN Barcelona – El portaveu de Catalunya en Comú, Joan Mena, ha instat ERC a sumar-se als partits que volen reformar el Codi Penal per acabar amb el delicte de sedició. “Aquest és només un exemple dels acords concrets que cal construir en matèria de desjudicialització, i volem deixar clar que els comuns sempre hem treballat i ho seguirem fent perquè aquesta agenda del diàleg sigui una realitat palpable”, ha afegit Mena en roda de premsa. Amb la mirada posada en la reunió de divendres entre el president de la Generalitat, Pere Aragonès, i el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, Mena ha demanat que es vagi concertant l’agenda del diàleg. “Queda un any de legislatura i no el podem desaprofitar”, ha dit.

Després que aquest cap de setmana el ministre de Presidència, Fèlix Bolaños, s’hagi mostrat favorable a la reforma del delicte de sedició però també hagi recordat que no hi ha majoria al Congrés per tirar-la endavant, Mena s’ha dirigit a ERC per demanar-li que faci un pas.

El també diputat al Congrés ha celebrat la reunió de divendres a la Moncloa entre Aragonès i Sánchez i ha demanat que serveixi per “posar fil a l’agulla i començar a tractar el contingut”.

<strong>Demana conseqüències per la relació entre Villarejo i García Ferreras</strong>

En relació als àudios publicats de la conversa entre l’excomisari José Manuel Villarejo i el director d”Al Rojo Vivo’, Antonio García Ferreras, ho ha considerat “molt greu”. “Són uns àudios molt preocupants que els espectadors mereixen que siguin explicats”. Per a Mena “la relació en si amb Villarejo ja és preocupant i és evident que ningú pot fer com si això no hagués passat, perquè la publicació està tenint ressò internacional i a tot Europa, la qual cosa fa que no es pugui amagar la pols sota l’estora”.

Per al diputat, aquesta informació ha de tenir conseqüències i també ha de comportar una reflexió “perquè la democràcia i el bon periodisme són béns a protegir i que no poden quedar en dubte”. “De fet, a qui fan més mal aquests àudios és a tots els periodistes que exerceixen l’ofici amb professionalitat”, ha lamentat Mena, que ha afegit que espera que no hi hagi silenci mediàtic al respecte.