Divendres, 24 de març de 2023 - Edició 1702
La República

Mena diu que és el Departament d’Ensenyament qui ha de decidir com “protegeix” els professors

ACN Barcelona.-El portaveu de Catalunya en Comú, Joan Mena, ha afirmat que el Govern ha de “protegir” el professorat de “l’ofensiva jurídico-política contra el model d’immersió lingüística” i ha deixat […]

Agències 13/12/2021

ACN Barcelona.-El portaveu de Catalunya en Comú, Joan Mena, ha afirmat que el Govern ha de “protegir” el professorat de “l’ofensiva jurídico-política contra el model d’immersió lingüística” i ha deixat en mans del Departament d’Educació la decisió sobre com fer-ho. En roda de premsa, Mena no ha volgut entrar a valorar la proposta de la presidenta del Parlament, Laura Borràs, que ha instat el conseller d’Educació, Josep Gonzàlez-Cambray, a assumir la direcció de l’escola de Canet de Mar on s’aplica el 25% en castellà per ordre del TSJC. “Ha de ser Educació qui determini de quina manera vol tirar endavant aquesta protecció”, ha insistit. També ha avisat el PSC que si no va a la manifestació de dissabte estarà “defraudant” molts dels seus votants.

Mena defensa que davant la situació actual el Govern ha d’actuar en tres àmbits. D’una banda, evitar que una decisió jurídica contra la immersió “impacti” a les aules. I en aquest sentit, ha defensat que és el Departament d’Educació qui ha de determinar de quina manera protegeix els equips docents. I, d’altra banda, ha instat el Govern a aplicar la Llei d’Educació de Catalunya (LEC) i la LOMLOE, coneguda com llei Celaá.Pel que fa a la proposta de Borràs, Mena s’ha preguntat si l’ha traslladat al conseller d’Educació o Cambray se n’ha assabentat a través dels mitjans de comunicació. “Només sabem la proposta que ha llançat Borràs a través dels mitjans. Que expliqui la manera de fer-la efectiva per ser rigorosos. Hem d’estudiar totes les alternatives per protegir el professorat i el model d’immersió lingüística”, ha afegit.Preguntat per què suposaria que el PSC no vagi a la manifestació organitzada per Som Escola, Mena ha respost que té la sensació que si els socialistes catalans no hi participen estarà “defraudant” una part important del seu electorat. Ja que, segons ha dit, una majoria molt important del país dona suport a la immersió i “també molts votants del PSC hi donen suport”.