Dijous, 2 de desembre de 2021 - Edició 1225
La República

Memoràndum d’entesa entre el Govern i la regió italiana de l’Emilia-Romanya

ACN Barcelona.-El Govern ha signat un memoràndum de col·laboració amb la regió de l’Emília-Romanya, a Itàlia. L’objectiu de la iniciativa és reforçar la cooperació bilateral entre els dos territoris i […]

Avatar
Agències 23/11/2021

ACN Barcelona.-El Govern ha signat un memoràndum de col·laboració amb la regió de l’Emília-Romanya, a Itàlia. L’objectiu de la iniciativa és reforçar la cooperació bilateral entre els dos territoris i promoure la transformació digital de l’Administració pública, així com la innovació, l’ús de l’anomenat ‘Big Data’ i la intel·ligència artificial. L’acord també preveu cooperar en camps com l’educació superior i universitària i la recerca científica orientada a l’empresa, i reforçar la participació en xarxes internacionals. Els dos governs participen activament en iniciatives com el West-Med, sobre economia blava respectuosa amb el mar, i estan implicats en les activitats de la Unió per la Mediterrània i la Comissió Inter-Mediterrània (CRPM).

A més, ambdues regions comparteixen interessos com el foment de la innovació i la transformació digital. En aquest sentit, el Govern destaca que la regió de l’Emília-Romanya ha desenvolupat una estratègia, en una acció conjunta amb centres d’investigació nacionals i regionals, per crear una gran infraestructura de ‘Big Data’ a través de la qual es comparteixen conjunts de dades procedents de l’Administració pública.