Edició 1891

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de setembre del 2023
Edició 1891

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de setembre del 2023

Membres de Podem Catalunya impulsen un manifest per reclamar una coalició amb Sumar al 23-J

|

- Publicitat -

ACN Barcelona – Membres de la direcció de Podem Catalunya i militants han impulsat un manifest per reclamar una coalició entre Podem i Sumar de cara a les eleccions generals del 23 de juliol. Aquest divendres acaba el termini per inscriure coalicions electorals i des de Catalunya defensen que “el millor escenari” és la unitat entre Podem i Sumar. Així mateix, reclamen que es defugi del “clima de confrontació” que s’ha viscut en els últimes setmanes. Després que l’exsecretari general de Podem Pablo Iglesias assenyalés els comuns com un obstacle per a l’acord, des de Podem Catalunya rebutgen que s’utilitzi la unitat que hi ha a Catalunya com a “mesura de pressió” de les negociacions. I refermen la voluntat de mantenir la unitat.

El manifest reivindica que a Catalunya s’ha apostat per la unitat construïda des de dues organitzacions: Podem Catalunya i Catalunya en Comú. Així mateix destaquen que en les eleccions municipals del 28-M s’han presentat conjuntament sota la marca En Comú Podem.

Publicitat

“Podem Catalunya té el mandat i el compromís de construir espais d’unitat amb Catalunya en Comú, com ho ha fet aquestes eleccions municipals, i rebutgem possibles acords amb altres forces polítiques que suposin la ruptura d’En Comú Podem”, afegeix el text.

Així mateix, el text rebutja “l’amenaça de ruptura” de l’espai a Catalunya i que “pugui ser utilitzada com a mesura de pressió en aquestes negociacions”. “En Comú Podem és el resultat del mandat de les dues direccions catalanes i de la implicació de totes les militàncies, no de cap espai de negociació estatal”, defensen.

El manifest està signat per membres de la direcció de Podem Catalunya com el portaveu del partit i diputat al Parlament, Lucas Ferro; el secretari de Municipalisme de Podem Catalunya, Marcos Galante; la secretària de Feminismes de Podem Catalunya, Laura Alzamora; i la secretària d’Acció Institucional de Podem Catalunya, Yolanda López; així com diferents membres del Consell Ciutadà.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Subscriu-te al nostre butlletí

Editorial

Opinió