Dilluns, 20 de març de 2023 - Edició 1698
La República

MC anuncia un acord per incrementar el 25% del preu de l’hora de guàrdia dels residents dels centres concertats

ACN Barcelona – El sindicat Metges de Catalunya (MC) ha anunciat aquest dimarts que la reunió de la comissió negociadora del III Conveni SISCAT ha arribat a un acord per […]

Agències 28/02/2023

ACN Barcelona – El sindicat Metges de Catalunya (MC) ha anunciat aquest dimarts que la reunió de la comissió negociadora del III Conveni SISCAT ha arribat a un acord per incrementar un 25% el preu de l’hora de guàrdia dels metges residents dels centres sanitaris concertats, amb efectes des de l’1 de gener de 2023. El sindicat – que va pactar aquesta mesura a la primera reunió de la taula mèdica bilateral – ha exigit també que la millora s’apliqui als residents de l’Institut Català de la Salut (ICS), “perquè no s’estableixin desigualtats retributives que puguin condicionar la tria de les unitats docents i buidar els centres de l’empresa pública”.

(En aquesta actualització s’afegeix la posició del Departament de Salut)

Fonts del departament de Salut han confirmat aquest increment, recordant que ja s’havia pactat a la taula del SISCAT. Ara, a petició del sindicat i a través de la taula d’harmonització i la taula de negociació del SISCAT, s’ha especificat que afecta amb el mateix percentatge als residents que als adjunts. Si bé, subratllat, el preacord no excloïa els MIR.

MC defensa però que la millora assolida ha estat possible gràcies a la vaga de professionals dels dies 25 i 26 de gener. Així, celebra que els residents han obtingut un avenç “molt rellevant” de les seves condicions salarials, ja que el sou d’aquest col·lectiu “depèn en gran part de les guàrdies”.

El sindicat ha mostrat, doncs, la seva satisfacció per l’acord obtingut, però insisteix que la millora del preu de l’atenció continuada que perceben els metges adjunts i els MIR no es pot restringir a l’àmbit concertat i s’ha de fer “extensiva i proporcional” als facultatius de l’ICS.

En aquest sentit, recorda que, en el marc del diàleg obert a la taula mèdica bilateral, el Departament de Salut ha adquirit el compromís de traslladar al personal mèdic adjunt i resident de l’empresa pública la mateixa mesura que s’ha fixat al conveni de la sanitat concertada.