Dimecres, 28 de setembre de 2022 - Edició 1525
La República

Mauri sobre la llei d’amnistia al Congrés: “Si hi ha voluntat política, pot tenir recorregut”

ACN Madrid.-El vicepresident d’Òmnium Cultural, Marcel Mauri, ha assegurat que el recorregut de la llei d’amnistia presentada al Congrés dels Diputats dependrà de la “voluntat política” de la majoria parlamentària. […]

Agències 16/03/2021

ACN Madrid.-El vicepresident d’Òmnium Cultural, Marcel Mauri, ha assegurat que el recorregut de la llei d’amnistia presentada al Congrés dels Diputats dependrà de la “voluntat política” de la majoria parlamentària. Mauri ha subratllat que es tracta d’un “pas important” que ha de servir per “passar pàgina” i aturar la repressió. “Tant de bo ho faci”, ha insistit, afegint que depèn en bona part de la posició del partit socialista. El vicepresident de l’entitat ha recordat que el seu objectiu no passa només per la sortida dels presos independentistes de la presó, sinó també per la resolució del conflicte polític. Així, doncs, s’ha mostrat escèptic pel que fa a la via dels indults. “Són cants de sirena que després resulten absolutament falsos”, ha reblat.

Mauri ha assenyalat que la llei d’amnistia “posa el focus” en la resolució del conflicte, per això ha qüestionat que el PSOE no es vulgui moure “més enllà d’alguns gestos”. Tot i això, ha explicat que respectaran “les solucions individuals”, tenint en compte, però, que a Catalunya hi ha un “gran clam” a favor de la llibertat. Paral·lelament, ha recordat que més enllà del recorregut que pugui tenir aquesta primera acció, a Catalunya s’està portant a terme ofensiva ciutadana “massiva”. “Si aquesta presentació de llei no tirés endavant, seguirem amb la recollida de signatures pel dret de petició, i també amb una ofensiva social, sumant el màxim d’entitats”, ha afegit.Una opinió compartida per Susanna Pagès, d’Amnistia i Llibertat, que ha valorat que “milers” de persones han signat i que la campanya continua activa. Pagès ha opinat que la llei presentada es pot aprovar “perfectament”, però que s’haurà de veure com es resol. “No podem avançar què passarà”, ha conclòs.