Dissabte, 25 de març de 2023 - Edició 1703
La República

Mauri demana a l’estat espanyol autodeterminació i amnistia per a una “solució política”

ACN Barcelona.-El vicepresident d’Òmnium, Marcel Mauri, ha demanat al govern espanyol que si vol una solució política permeti el dret a l’autodeterminació i dugui a terme una amnistia. Una fórmula […]

Agències 11/09/2020

ACN Barcelona.-El vicepresident d’Òmnium, Marcel Mauri, ha demanat al govern espanyol que si vol una solució política permeti el dret a l’autodeterminació i dugui a terme una amnistia. Una fórmula que, segons ha dit, “permetria solucionar i cobrir les 3.000 persones que al llarg dels últims tres anys han patit repressió per defensar la independència del país”. Després de l’ofrena floral al monument de Rafael Casanova, Mauri ha destacat que aquest Onze de Setembre es posa al centre de tot el record per les persones que estan patint per la pandèmia de la covid-19 i la lluita per l’autodeterminació i l’amnistia. I ha recordat que aquesta és la tercera Diada consecutiva amb el president d’Òmnium, Jordi Cuixart, a la presó.

Mauri ha afirmat que aquest Onze de Setembre s’ha de posar al centre “la protecció i la seguretat de tothom” i ha explicat que per aquest motiu la seva entitat celebra un acte aquest migdia sense públic. Es tracta d’una Diada en què, segons Mauri, també s’ha posar en relleu la necessitat d’una solució a un conflicte polític i ha lamentat que la fiscalia de l’autoanomenat govern més progressista de la història “segueixi perseguint l’independentisme”.L’ofrena floral d’Òmnium s’ha fet acompanyada de la música de gralles en el marc d’unes ofrenes al monument de Rafael Casanova atípiques ja que aquest any no hi ha banda de músics.