Dimarts, 20 d'abril de 2021 - Edició 999
La República

Matías Carnero, nou membre del Consell de Supervisió del Grup Volkswagen

ACN Martorell .-El president del comitè d’empresa i secretari general d’UGT a Seat, Matías Carnero, ha estat nomenat membre del Consell de Supervisió del Grup Volkswagen, l’òrgan que aprova els […]

Avatar
Agències 06/04/2021

ACN Martorell .-El president del comitè d’empresa i secretari general d’UGT a Seat, Matías Carnero, ha estat nomenat membre del Consell de Supervisió del Grup Volkswagen, l’òrgan que aprova els principals plans estratègics del grup i el nomenament del consell de direcció. Carnero és el primer representant de Seat que forma part d’aquest consell, i ha estat escollit a proposta del sindicat alemany IG Metall. El Consell de Supervisió de Volkswagen està format per 20 persones, la meitat representants d’accionistes i l’altra meitat representants dels treballadors escollits per la plantilla, d’acord amb la llei alemanya de cogestió. “Des d’aquesta posició, seguiré defensant a tots els treballadors de Seat i del grup”, ha dit Carnero.

Dels 10 membres del consell que són representants dels treballadors, set són empleats de la companyia escollits per la plantilla i els altres tres escollits pels sindicats. Matías Carnero ocuparà una d’aquestes tres places. Carnero va entrar a Seat el 1987 com operari de muntatge a les instal·lacions de la Zona Franca de Barcelona, i un any després va ser escollit delegat sindical. El 1999 va ser escollit president del comitè d’empresa de Seat Martorell i el 2003 secretari general i portaveu d’UGT a Seat. Des d’aquell mateix any també forma part del Presídium del comitè d’empresa europeu i global de Volkswagen. El 2016 va ser nomenat president d’UGT Catalunya i el 2019, del comitè intercentres de Seat. Carnero manté tots aquests càrrecs, i els seguirà assumint amb la incorporació al Consell de Supervisió de Volkswagen. Segons Carnero, el seu nomenament és “un reconeixement als empleats de Seat i al conjunt d’homes i dones que treballen a la indústria de l’automòbil a Espanya”. “Formar part del Consell de Supervisió ens dona l’oportunitat de participar en l’òrgan en el que es prenen les decisions estratègiques més rellevants del grup Volkswagen”, ha afegit. El president de Seat, Wayne Griffiths, ha felicitat Carnero i ha assegurat que és una “persona experimentada, amb una gran capacitat de lideratge i un compromís ferm amb la companyia”. “Estic convençut que podrà aportar noves idees al Consell de Supervisió del Grup i que representarà perfectament la veu dels empleats, així com de la companyia i de les marques Seat i Cupra”, ha remarcat.