Dilluns, 14 de juny de 2021 - Edició 1054
La República

Mataró reclama a Buch un reforç policial “permanent” per eradicar la creixent inseguretat a la ciutat

ACN Barcelona.-L’alcalde de Mataró, David Bote, ha reclamat aquest dimecres al conseller d’Interior, Miquel Buch, un reforç “permanent” dels efectius policials al municipi per eradicar la creixent inseguretat a la […]

Avatar
Agències 27/05/2020

ACN Barcelona.-L’alcalde de Mataró, David Bote, ha reclamat aquest dimecres al conseller d’Interior, Miquel Buch, un reforç “permanent” dels efectius policials al municipi per eradicar la creixent inseguretat a la ciutat. Després de celebrar una Junta Local de Seguretat telemàtica, Bote ha “agraït” que Interior, de manera puntual, estigui enviant efectius dels Mossos d’Esquadra a la ciutat, però ha reclamat un pla de xoc per “eradicar els problemes d’arrel”. A més, l’alcalde ha tornat a insistir que la lluita contra la delinqüència a Barcelona “no ha de significar un perjudici pels municipis del seu entorn”. Al seu torn, Buch ha evitat posar data a un reforç policial que considera necessari.

David Bote ha explicat que al gener es va constatar un increment dels fets delictius a Mataró que va coincidir amb el pla de xoc contra la delinqüència aplicat a Barcelona. Un increment, ha afegit, que s’ha tornat a fer evident durant el confinament amb la presència de grups amb una alta activitat delictiva. Aquí, el batlle ha dit que troba bé que s’ajudi a Barcelona si ho necessita, però que això no pot significar “repartir” els delinqüents pels municipis veïns. “Anirem i arribarem on calgui per defensar els interessos de la ciutat”, ha advertit Bote.Tot i que sense precisar xifres, Buch ha recordat que des de fa una setmana s’han enviat agents de reforç a la ciutat “en funció de la realitat que ens anem trobant”, però ha evitat posar data a un increment estable de les plantilles policials. Aquí, ha recordat que, després de vuit anys, el Govern ha impulsat dues promocions de Mossos d’Esquadra amb 1.500 efectius i que un cop estiguin plenament operatius s’enviaran “allà on calgui”. Increment dels fets delictiusBuch ha reconegut que dades en mà els fets delictius han augmentat a Mataró durant el confinament. Concretament, ho han fet un 4% entre els mesos d’abril i maig respecte el mateix període de l’any anterior. També ha pujat, en aquest cas un 15,1%, el nombre de detencions i un 4,8% els fets resolts. “S’han incrementat els delictes, però també s’han fet més detencions i més efectives”, ha destacat el conseller. Tant Bote com Buch han reconegut que l’increment de fets delictius tenen el focus en l’increment d’edificis ocupats a la ciutat. Unes ocupacions, ha volgut aclarir el batlle de Mataró, que la policia local té “detectades i controlades” i contra les que només es podrà actuar amb els recursos necessaris i un canvi legislatiu.