Dilluns, 14 de juny de 2021 - Edició 1054
La República

Mataró organitzarà actes de Carnestoltes al Teatre Monumental amb aforament limitat i retransmissió en directe

ACN Mataró.-L’Ajuntament de Mataró ha programat els principals actes de Carnestoltes d’aquest 2021 al Teatre Monumental de la ciutat. Es manté, d’aquesta manera, el conjunt d’activitats característiques de la celebració, […]

Avatar
Agències 04/02/2021

ACN Mataró.-L’Ajuntament de Mataró ha programat els principals actes de Carnestoltes d’aquest 2021 al Teatre Monumental de la ciutat. Es manté, d’aquesta manera, el conjunt d’activitats característiques de la celebració, aquest cop, però, amb una limitació d’aforament a la meitat de la seva capacitat per garantir les mesures sanitàries vinculades a evitar la propagació del coronavirus. Es dona la circumstància que Protecció Civil va desaconsellar els actes presencials que havia programat la Comissió del Carnaval de Sitges (Garraf) després que aquesta els fes la consulta. En aquest cas, però, no han rebut cap petició de Mataró, si bé només consideren que dos actes podrien entrar en conflicte amb les restriccions vigents vinculades a la cultura popular.

En el cas de Sitges, la festivitat s’haurà de fer virtual, després que Protecció Civil va desaconsellar els actes presencials. En aquest sentit, Mataró aposta per mantenir l’esperit de la celebració amb totes les limitacions que implica el conjunt de mesures per prevenir l’expansió del virus, per la qual cosa s’ha optat per limitar al 50% les localitats disponibles al Teatre Monumental.Entre d’altres, s’hi farà l’aparició d’en Pellofa i es llegirà el pregó d’inici de festes el divendres 12 de febrer, i el dissabte dia 13 acollirà un concert amb músiques del Ball de Gitanes, amb La Principal de la Bisbal. No obstant, altres actes multitudinaris, com el repartiment de truites i botifarra d’ou, han quedat suspesos.Fonts de Protecció Civil han assegurat a l’ACN que no hi ha cap tràmit obert de consulta sobre l’organització dels actes del carnestoltes de Mataró, si bé han comprovat que la majoria de la programació és de caràcter telemàtic. Apunten, però, que l’organització dels actes vinculats amb el Ball de Gitanes podrien entrar en conflicte amb les recomanacions de no dur a terme aquest tipus d’activitat vinculada a la cultura popular, una categoria d’esdeveniments que està temporalment suspesa i, per tant, no es pot dur a terme. Pel que fa als actes no presencials, les xarxes socials guanyaran protagonisme amb un concurs de disfresses on escolars podran participar-hi penjant les fotografies que es facin conjuntament. Les residències de gent gran també podran enviar fotografies a l’organització amb les caracteritzacions i disfresses que duguin a terme als centres.Totes les activitats es retransmetran en directe a través de Mataró Audiovisual i a culturamataro.cat.