Dilluns, 20 de març de 2023 - Edició 1698
La República

Mataró obre un Campament Reial per reemplaçar la cavalcada

ACN Mataró.-Els nens de Mataró podran començar a enviar les seves cartes als Reis d’Orient a partir d’aquest divendres, quan obrirà el Campament Reial que l’Ajuntament està instal·lant al Parc […]

Agències 01/12/2020

ACN Mataró.-Els nens de Mataró podran començar a enviar les seves cartes als Reis d’Orient a partir d’aquest divendres, quan obrirà el Campament Reial que l’Ajuntament està instal·lant al Parc Central. L’espai recrearà l’univers màgic dels Reis i comptarà amb la presència d’algunes de les carrosses i personatges més significatius de la cavalcada mataronina. Les famílies el podran visitar durant quinze minuts per torn, demanant cita prèvia i fins al 5 de gener, si la situació epidemiològica no varia. Per a la Nit de Reis, s’ha previst una connexió telemàtica amb Ses Majestats. “Els reis arribaran a Mataró i tindran la possibilitat de saltar-se el toc de queda per entrar a les cases de tots els nens i nenes”, ha assegurat l’alcalde, David Bote.

El tret de sortida a la campanya de Nadal, de fet, es dona aquest mateix dimarts amb l’encesa de l’enllumenat dels carrers del centre de la ciutat i els barris de Rocafonda, Cerdanyola i Peramàs, això com de l’arbre de la plaça de Santa Anna. El que no hi haurà aquest any és la Fira de Nadal, que s’ha descentralitzat.En aquest sentit, alguns expositors han llogat locals buits del centre de Mataró per obrir botigues temporals de guarniments nadalencs i n’hi ha d’altres que exposen petits corners als aparadors d’altres botigues. Per la seva banda, l’Ajuntament estudia obrir una línia d’ajut adreçada als expositors que han hagut de reconvertir la seva modalitat de vendaPer tal d’incentivar el comerç en l’actual context sanitari, l’Ajuntament també ha impulsat altres mesures paral·leles, com una línia d’ajudes a la transformació digital del comerç i la restauració. També fins al mes de gener hi ha mitja hora d’aparcament gratuïta als aparcaments municipals per a estades superiors a una hora.