Dilluns, 21 de juny de 2021 - Edició 1061
La República

Masquefa i Piera exigeixen a Interior més presència policial al territori

ACN Masquefa.-Masquefa i Piera exigeixen al Departament d’Interior més presencia policial al territori. Els alcaldes dels dos municipis, Xavier Boquete (JxCat) i Josep Llopart (JxCat), han enviat una carta conjunta […]

Avatar
Agències 21/12/2020

ACN Masquefa.-Masquefa i Piera exigeixen al Departament d’Interior més presencia policial al territori. Els alcaldes dels dos municipis, Xavier Boquete (JxCat) i Josep Llopart (JxCat), han enviat una carta conjunta on reivindiquen novament la necessitat d’habilitar una comissaria de Mossos d’Esquadra a l’Anoia Sud. Argumenten que l’elevada densitat demogràfica de Masquefa i Piera i la dispersió geogràfica fan que la dotació policial actual, de 16 agents de policia local a Masquefa i 7 agents a Piera, sigui insuficient. També critiquen que no hi hagi cap patrulla estable dels Mossos a la zona. “És inviable poder seguir garantint a aquestes poblacions el servei proper, segur i eficient al qual tenen dret tots els habitants”, critiquen a la carta.

La carta l’han enviat al conseller d’Interior de la Generalitat de Catalunya, Miquel Sàmper, i al cap dels Mossos d’Esquadra, Josep Lluís Trapero. En ella denuncien que les limitacions repercuteixen “directa-ment en la capacitat operativa de les policies locals i dels seus agents”, generant un excés de feina i la impossibilitat de dur a terme un servei de qualitat i una atenció adequada de tot allò que seria necessari”.Segons manifesta Xavier Boquete, alcalde de Masquefa, en un comunicat, no és la primera vegada que denuncien la problemàtica. “L’escenari ja ha estat alertat i posat en coneixement de forma reiterada al llarg dels darrers anys, sense èxit, a les institucions i administracions competents, a qui hem allargat la mà en múltiples ocasions per a consensuar i coordinar una resposta conjunta que sigui beneficiosa per a tot el territori”, explica.També Josep Llopart, alcalde de Piera, apunta al fet que la situació “genera una lògica inseguretat ciutadana a casa nostra i que, per tant, no es pot demorar més en el temps i necessita ser tractada amb urgència”.Tots dos municipis reivindiquen la necessitat d’habilitar a l’Anoia Sud una comissaria del cos de Mossos d’Esquadra, “que recolzi la tasca de les policies locals i contribueixi a vetllar per la seguretat i el benestar de la ciutadania”. Mentre això no sigui possible, afegeixen, “demanen que es doti el territori dels efectius policials corresponents per a cobrir la necessitat”.